Hej,
przymierzam się do kupna auta gdzieś na początku lata. Interesują mnie raczej 2-4 letnie modele. Nic nowego.
To co mnie się podoba na ten moment to:
Audi A3 - niestety nie ma wersji kombi więc pewnie szukałym sportback
![Smutny :(]()
. Ogólnie ktoś ma i może opisać wrażenia? Nie siedziałem w nim, ale 4343mm długości wydaje się bardzo mało. Wejdzie coś w ten bagażnik? Troszkę to martwi.
Toyota Corolla (kombi) - według ogólnej opinii bardzo udane auto, ale głośne i męczące w trasie. Przewaga nad Audi to na pewno wielkość bagażnika, więcej koni i pewnie też mniejsze spalanie i awaryjność. Nie wiem jak z jakością elementów w środku i spasowaniem, ale wnętrze a3 dużo bardziej mi się podoba.
Mercedes CLA - tutaj raczej rocznik 2020. Warto się w to pchać?
Mercedes Klasa A - tutaj już można wyciągnąć 2022 roczniki. Warto?
Ogólnie posiadanie takiego audi czy mercedesa to było zawsze moje marzenie, ale to było 10 lat temu i nie wiem czy te marki nadal są warte swojej ceny.
Może są jeszcze jakieś inne ciekawe auta w tych widełkach? Nie ukrywam, że chciałbym ładnie wyglądające auto (z tej trójki najbrzydsza toyota
![Razz :P]()
- jakby dali tam światła z lexusa to byłaby petarda) z przyzwoitym spalaniem, minimum 150 konia ale preferowałbym te 180-200, wygodnie na miasto i w trasie i z różnymi dodatkami jak kamera cofania, carplay, przyzwoitym bagażnikiem itp. Generalnie szukam balansu bo tez nie chce co miesiąc u mechanika siedzieć, albo co trasę oleju dolewać... Auto musi być w stanie przejechać te 2000 km w dwa dni.