Szukam samochodu którym będę jeździł do pracy i na studia

08 Lip 2020, 10:37

Cześć, szukam samochodu którym będę jezdził do pracy i na studia.Codziennie będę robił w sumie ok 60 km.

Jaki chciałbym samochód;
-Automat,
-rocznik min 2012,
-przebieg do 100 tys
-silnik max 2l
-min 150km
-Cena do 32tys

Znalazłem dwa modele lecz zastanawia mnie ich awaryjność i czy przebiegi nie są lekko skorygowane.

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Podoba mi się ta insignia ale po 8 latach 70 tys przebiegu to nie jest za mało ?

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

2 samochód fajny rocznik i przebieg ale czy to nie jest podejrzane ze taka cena za taki samochod?

Prosze o opinie o tych samochodach lub podesłać inne porpozycje.Samochodu szukam w okolicy Myślenic max 150km.
Jeśli jest ktoś uzytkownikiem jednego z powyzszych to prosze o ceny eksplotacji samochodu wymian itd.Również proszę o ocene tych silników czy są awaryjne czy nie.Na koniec czy bać się sprowadzonego samochodu np z USA lub niemiec wiadomo ze z usa lubia byc podtopione a z niemiec skorygowane lub sklejone.Pozdrawiam dziękuje za kazdą odpowiedz !
FruKsoN
Obserwowany

08 Lip 2020, 16:42

Naprawdę chcesz kupić max 8 letnie auto segmentu d (insignia) z dieslem pod maską i przebiegiem poniżej 100k za max 32 000? Zejdź na ziemię
A auta ze stanów nie są "podtopione" tylko po dzwonach bo innych sprowadzać się nie opłaca. Myślisz, że dlaczego gość wpisał w ogłoszeniu fałszywy vin? Bo po wklejeniu w google'a prawdziwego wyskoczy Ci upatrzone autko bez przodu :mrgreen:
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

08 Lip 2020, 20:00

Dlatego pytam bo wydawało mi się to podejrzane.Co do insigni to miala jakieś incydenty rozmawiałem z typem cwaniaczek xd pytam go co taki mały przebieg przez 8 lat w tej insigni a on a chce pan to podjade i zrobia Panu wieksze jak Panu tak zalezy xd.

Co do samochodu to proszę mnie sprowadzić na ziemie i powiedzieć mi na co moge max liczyc w tych pieniądzach.Z tego co juz duzo patrzylem ciezko bedzie o auto bez wypadkowe bo jest ich plaga.
FruKsoN
Obserwowany

08 Lip 2020, 22:08

FruKsoN napisał(a):Co do insigni to miala jakieś incydenty rozmawiałem z typem cwaniaczek xd pytam go co taki mały przebieg przez 8 lat w tej insigni a on a chce pan to podjade i zrobia Panu wieksze jak Panu tak zalezy xd.
głupie pytanie, bardzo trafna odpowiedź :ok:
FruKsoN napisał(a):Z tego co juz duzo patrzylem ciezko bedzie o auto bez wypadkowe bo jest ich plaga.
tu nie ma żadnej reguły, można trafić zarówno na igłę, jak i totalnego strupa. Jest też kwestia nazewnictwa, co rozumiesz przez "wypadek".

Masz dziwne (czytaj złe) podejście, bo zbytnio trzymasz się cyferek. Nie kupisz zadbanego auta z 2011, bo ma 130k przebiegu?

Fajna opcja to Mazda 6 II gen (omijać diesle), Renault Laguna 2.0T, Citroen c5 (omijać 1.6 PB)
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004