Szukam samochodu

19 Maj 2012, 16:07

Witam, szukam samochodu (w sumie rodzice szukają), do 8tyś euro , z silnikiem benzynowym o małej pojemności (ważne żeby mało palił), lub silnikiem diesla. Ważne aby był z roczników powyżej 2005, oraz aby tylna klapa bagażnika była otwierana wraz z szybą (typu honda civic VI http://img.chcekupicauto.pl/honda/civic/honda_civic_hatchback_5-drzwiowy_323_811_head.jpg). Klima to podstawa, tak samo jak elektrycznie otwierane szyby, oraz tempomat.

Pozdrawiam
Bitson
Nowicjusz

Miejscowość: Rydułtowy

19 Maj 2012, 19:09

Ja bym tutaj polecił Toyotę Auris z silnikiem diesla 1.4 o mocy 90 KM.
Auto jest u mnie w rodzinie tylko, że z wyższym o pojemnośi 2 litrów i 126KM. Przebieg 160 000 tyś i żadnych problemów, ogólnie to zgrabny i ładny hatchback.
oto przykład
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Dzikuu
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wrocław
Auto: BMW E46

22 Maj 2012, 16:53

To ja może inna Toyotę- Yaris której spalanie jest na bardzo niskim poziomie,a samochód bardzo fajnie się prezentuje,nie słychać aby był awaryjny.
Exedy24
Początkujący

Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: AUDI A4

17 Wrz 2012, 15:30

Jeśli to aktualne to po prostu ustaw sobie filtry i powiadomienia na [link do kupujeauto.pl wygasł] To jest dostępne po założeniu konta. Ta strona jest agregatorem ofert, więc kiedy sobie ustalisz konkretne oczekiwania to dostajesz propozycje. Mega upraszcza to szukanie - mnie nigdy się nie chciało codziennie szukać po tych samych portalach. Tam mam łatwiej...
kierowiec
Początkujący

Miejscowość: czewa

18 Wrz 2012, 21:28

Na jakich zasadach korzysta się z tej strony? Na głównej są jakieś pakiety wymienione. Te powiadomienia są dla wszystkich dostępne? Jak to ustawić?
Misio
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

19 Wrz 2012, 12:22

Jeżeli ma to być samochód do 8 tyś euro,czyli w przeliczeniu ponad 30 tyś zł,wiec w tym budżecie spokojnie się coś znajdzie. Yaris to dobry wybór,poza tym: Opel Corsa,renault Clio,VW Polo, Kia Ceed- nieco większy,ale za to ekonomiczny.
Dbajoauto
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 01 2007
Auto: BMW M3

19 Wrz 2012, 13:16

Toyota może nie Auris, ale Corolla (poprzedniczka Aurisa). Za te pieniądze spokojnie coś znajdziecie z 1.4 D-4D. Silnik co prawda mały i może nie będzie to demon prędkości, ale będzie małe spalanie. Albo Astra III z 1.7 CDTI, także auto z bardzo rozsądnym spalaniem i przyjemnym silnikiem.

Z mniejszych aut także poleciłbym Yarisa. Za ponad 30 tysięcy w sumie można znaleźć także jeszcze Fiestę, która jak dla mnie jest rewelacyjna pod względem wyglądu.

Teraz trzeba sobie zadać pytanie czy będziecie szukać auta mniejszego, zapewne też gorzej wyposażonego, ale młodszego czy wolicie auto większe, lepiej wyposażone, ale także starsze.

Tempomat w Astrze nie musi być już jakimś mega luksusem, ale w Yarisie (o ile był w ogóle dostępny) będzie trzeba go ze świecą szukać.
Los_Dawidos
Aktywny

Prawo jazdy: 05 08 2010
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Opel Astra
Paliwo: Diesel

19 Wrz 2012, 16:07

dbajoauto - generalnie jest zwolennikiem kupowania aut, które nie niszczą domowych budżetów, ale w tym przypadku wybieram Toyotę, a nie Opla, jak mi nakazuje rozsądek ;-)

Misio - normalnie. Po zalogowaniu ustawiasz sobie filtry i powiadomienia. Tj. musisz założyć konto, to chyba oczywiste. Przez kilka dni powiadomienia są darmowe. Później już są płatne - dla tych, którzy szukają aut na codzień będzie to przydatna funkcjonalność
kierowiec
Początkujący

Miejscowość: czewa