Szukasz samochodu do XXX zł? Przeczytaj koniecznie!

19 Lut 2007, 23:19

Jesteś na tym forum pierwszy raz?
Szukasz porady co kupić do wybranej przez Ciebie kwoty?
Użyj wyszukiwarki! Może znalazła się już odpowiedź na dręczące Ciebie pytanie, a Ty zaoszczędzisz swój czas! Dbaj o forum i forumowiczów, nie każdy chce setny raz czytać dywagacji na temat kupna auta np. do 10 tys zł!

1. Jeśli chcesz dowiedzieć się jaki samochód kupić - wystarczy uruchomić wyszukiwarkę i znaleźć odpowiedni temat.
2. Jeśli masz pytania odnośnie konkretnej marki i modelu - uruchom wyszukiwarkę.
3. Jeśli nic nie znajdziesz - dopiero zapytaj.
Pozdrawiam,
Artek
ArteK
Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 12 12 1996
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2016
4

20 Lut 2007, 17:42

powiedz mi tylko po co jest to forum... mi się zdaje że chyba po to jest żeby wymieniać zdania i poglądy poradzić się kogoś... po to istnieją fora... :roll:
don't worry be happy :wink:
Leo;))
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Pruszków
6

21 Lut 2007, 02:27

Chodzi o to żeby nie dublować tematów chcesz kupić auto np. do 10 tyś. to sprawdź czy nie ma czasem już takiego tematu, bo może być i odpowiedź na twoje nie zadane jeszcze pytanie znajduje się właśnie tam. Dlatego warto jest przejrzeć to co jest zanim się coś napisze.
Pozdrawiam,
Artek
ArteK
Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
Prawo jazdy: 12 12 1996
Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2016
1

21 Lut 2007, 16:34

aha, rozumiem :lol: o to ci chodziło... :) pozdrowienia :wink:
don't worry be happy :wink:
Leo;))
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Pruszków
0

07 Cze 2007, 23:04

No mnie też to zaczeło wkurzać, a tak wegłóg mnie to tak piszą osoby które nie są dorosłe tylko piszą żeby sie dowiedzieć albo żeby mieć posty, no bo jak ktoś kupuje samochód to nie pojega na ijnnych żeby za niego to zrobili tylko sam to robi.
Endrju
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 449
Miejscowość: Poznań
3

19 Paź 2007, 17:24

NAJPROŚCIEJ:

wejdź na np. OTOMOTO;
wyszukaj auta za kwotę od - do;
wybierz kilka, które się Tobie spodobją;
zapytaj na forum, które z nich wybrać.

Mnie jak ktoś pyta:

Jakie auto kupić za 10 do 12 tyś?
Odpowiadam:

[link do oferty na Allegro wygasł]

Jak widać na takie pytanie nie da sie normalnie odpowiedzieć, więc zanim zapytacie na forum - ograniczcie się do kilku interesujących Was samochodów, bo za te pieniądze można kupić i Opla Corsę czy VW Polo - ale i Forda TRANSITA czy VW Caravelle, a auta te troszkę się różnią. Wy wiecie najlepiej do czego (poza jeżdżeniem) auto jest Wam potrzebne i mniej - więcej jakie.
Pozdrawiam, Marcin
kuzi4
Nowicjusz

Miejscowość: Chrzanów
1
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Miejski środek transportu nowy skuter BMW C evolution
    Pojawienie się skutera C evolution oznacza początek nowego rozdziału w segmencie miejskich środków transportu BMW Motorrad. Oba maksiskutery napędzane konwencjonalnymi silnikami - C 600 Sport i C 650 GT – odniosły ...

07 Kwi 2009, 14:28

ArteK napisał(a):Jesteś na tym forum pierwszy raz?
Szukasz porady co kupić do wybranej przez Ciebie kwoty?
Użyj wyszukiwarki! Może znalazła się już odpowiedź na dręczące Ciebie pytanie, a Ty zaoszczędzisz swój czas! Dbaj o forum i forumowiczów, nie każdy chce setny raz czytać dywagacji na temat kupna auta np. do 10 tys zł!

1. Jeśli chcesz dowiedzieć się jaki samochód kupić - wystarczy uruchomić wyszukiwarkę i znaleźć odpowiedni temat.
2. Jeśli masz pytania odnośnie konkretnej marki i modelu - uruchom wyszukiwarkę.
3. Jeśli nic nie znajdziesz - dopiero zapytaj.

ok generalnie to jestem ale ... co w wypadku kiedy Pan Kowalski szuka samochodu do powiedzmy 10k., ok na tym forum znajdzie odpowiedz na pytanie "samochód do 10k" ale jeśli to pytanie założył Pan Włodek roku 2008r to Pan Kowalski kiedy szuka samochodu za 10k w czasie teraźniejszym nie znajdzie tego czego szuka ponieważ jak nam wszystkim wiadomo ceny samochodów co orku spadają i na przykład w roku 2008 kupimy za 10k. mazdę 323 a np. w obecnym roku możemy liczyć na lepsze "fury" więc co w takim przypadku ?? pisać nowy temat ? wg. mnie TAK
Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców - Colin McRae
adam-and1
Aktywny

Miejscowość: Katowice
Auto: szukam igły ;-)
Paliwo: Benzyna
3

24 Maj 2009, 15:27

Wkurzające są 4 tematy w ciągu tygodnia w stylu. auto do miasta za 10k
"Polacy stawiają na ekologie, nie budujemy nowych dróg, bo to psuje krajobraz"
m44wp
Nowicjusz

Miejscowość: Katowice
0

01 Lip 2009, 19:21

proponuje wyrobic sobie najpierw opinie a potem pytac. w sieci jest pelno serwisow tematycznych - testy, porownania np. bezwypadkowe.pl, autocentrum.pl, sprowadzanieaut.pl

pozdro

tupciu
Ostatnio edytowany przez tupciu, 02 Lip 2009, 00:16, edytowano w sumie 1 raz
pozdro
tupciu
tupciu
Nowicjusz

Miejscowość: Poznan
Auto: Nie mam
0

01 Gru 2009, 11:27

Moja rada: jeśli chcesz kupić auto w internecie to otomoto.pl a jeśli z gazety to polskagielda to są liderzy w swoich branżach. Jak już znajdziesz to wtedy pytaj czy danego modelu nie prześladują kosztowne choroby
Ostatnio edytowany przez zywcem 03 Gru 2009, 00:15, edytowano w sumie 2 razy
zywcem
Nowicjusz

Miejscowość: znajomi
0

27 Sty 2011, 10:21

Witam,
ja szukając auta ograniczyłem się jedynie do internetu, do jednego 'sensownego' jak mi się wydawało portalu... teraz szukając jakiegoś auta napewno będę miał oczy do okoła głowy :smile:
jest wiele gazet motoryzacyjnych, nie wspominając już o portalach, allegro, otomoto, motogratka, jest też wiele nowo powstałych portali np. ale-moto.pl
autokrata z o2.pl
interia coś tam też reklamuje
chyba każdy większy portal ma dział samochodowy więc tak naprawdę wystarczy uzbroić się w cierpliwość i zacząć szukać :wink:
Lu73k
Nowicjusz

0

19 Cze 2011, 13:13

troche prawdy w tym jest, ALE.. szukajac tematow 'aut do 10k' przegladam to co jest, polowa odpadnie z uwagi na date, reszta odpadnie z uwagi na to ze osoba zakladajaca temat podaje kryteria wyboru ktore sa inne od tych na ktore ja zwracam uwage.. zaden z tematow aut do 10k nie jest ogolnikowy.. jedni chca ekonomiczne, inni chca sportowe, jedni chca benzynke, inni chca diesla itp... ludzie odpowiadaja na temat zgodnie z podanymi przez autora topicu kryteriami wyboru, wiec jezeli kryteria u mnie sa inne nie mam innego wyjscia jak zalozyc nowy topic.
pawelm1989
Nowicjusz

Miejscowość: Białystok
4

04 Sty 2015, 23:57

Jeżeli szukasz samochodu to kieruj się następującymi zasadami:

Przy wyborze marki, modelu i wieku auta:
1) należy wybrać taką markę samochodu, dla jakiej masz dużo mechaników (najlepiej znajomych) w pobliskiej okolicy. (ażebyś nie musiał w razie awarii jechać 70km do obcego mechanika, co się zna),
2) sprawdź w internecie ceny (oraz czasy dostaw) poszczególnych elementów (również zamienników), które trzeba często albo w niedługim czasie wymienić: klocki, tarcze, pasek rozrządu, amortyzatory, wydech, itp.
3) pamiętaj, że im starsze auto to: tańsze, bardziej awaryjne, ALE również mniej straci na wartości przez następne np. 3 lata. (tzn. jak za 3 lata będziesz chciał je sprzedać to cena będzie podobna do tej co sam zapłaciłeś). Kupując nowe auto po3 latach tracisz ok. 50% wartości (czyli np. 30tys. PLN) ! Kupując 10-cio letnie auto , po 3 latach stracisz tylko ok. 10% wartości (czyli np. 2tys. PLN).

Jak już wiesz jakie chcesz auto to sprawdź:

1) Auto bezwypadkowe - tzn. niespawane z dwóch różnych (najtrudniejsze do sprawdzenia samemu).
2) Jak najmniej szpachli na elementach (dach, drzwi, błotniki, maska) - do sprawdzenia miernikiem grubości lakieru.
3) Z małym przebiegiem - udokumentowanym w książce serwisowej.
4) Z wymienionymi: paskiem rozrządu, olejem, klockami, itp. - udokumentowanym w książce serwisowej (lub poparte fakturami).
5) Dobrym akumulatorem i oponami - do sprawdzenia tanimi miernikami.

Jeżeli któryś z powyższych punktów nie jest spełniony, to cena samochodu powinna być niższa niż średnia cena danego modelu.

Jeżeli macie jeszcze jakieś inne przemyślenia to piszcie.
szerpa
Nowicjusz

2

01 Kwi 2015, 13:31

Jeśli wyszukiwarka powie nam wszystko jakie auto, jaka kwota itd. To po co nam w ogóle forum :)
Aska85
Nowicjusz

Prawo jazdy: 27 12 1985
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: VW Polo
Silnik: 1,4
Paliwo: Benzyna
Typ: Inny
Rok produkcji: 2005
0

01 Kwi 2015, 17:04

Aska85 napisał(a):Jeśli wyszukiwarka powie nam wszystko jakie auto, jaka kwota itd. To po co nam w ogóle forum

A no po to żeby dowiedzieć się coś więcej o modelu który wybierzemy. Czy warto go kupować, jakie ma wady i jakie zalety. Na co warto zwrócić uwagę przy kupnie itp. Na forum możesz podać konkretny samochód link do ogłoszenia i uzyskać pomoc w jego ocenie. Takich informacji w wyszukiwarce nie otrzymasz :)
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999
0