Szum/metaliczny przydźwięk przy dodawaniu gazu

03 Maj 2012, 22:11

Witam serdecznie, Mam mały kłopot... Dziś będąc na wsi, za późno zauważyłem jakby mały nasyp. Ot z 20-30 cm górka ze żwirku usypana i najechałem na nią autem, podwoziem jakby. Mogłem otrzeć spodem auta o nią.

I od tego czasu słyszę przy dodawaniu gazu (mając furę na biegu) taki jakby lekki pisk/szum/metaliczny przydźwięk jakby z prawej strony... Co to może być? Jest tak - dodawanie gazu (zwłaszcza powyżej 2.5 tys obrotów) = ten szum właśnie.

Tydzień temu zrobiłem całe sprzęgło, amortyzatory, miskę olejową itp i aż się ciepło robi na myśl, że coś znowu może być nie tak .... :)

Na 99% stało mi się to przy tym.
miloszop
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Fiat Punto I, 99", 60 km

04 Maj 2012, 13:56

Może być coś z wydechem.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

25 Cze 2012, 13:18

A gaźnik był regulowany? Jeżeli nie to zwróć na to szczególną uwagę. Może sam problem z układem wydechowym,który pokrywa korozja? Przez to dźwięk staje się głośniejszy.
Exedy24
Początkujący

Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: AUDI A4
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Flotowy segment B - jakie auta wybierają firmy?
    Segment B niezmiennie od dziesięcioleci bije rekordy w Europie. Czemu małe hatchbacki są chętnie wybierane? Przede wszystkim z uwagi na rozsądną cenę, łatwość poruszania się po mieście, coraz wyższy poziom technologicznej ...