Szumy od strony drzwi

01 Cze 2020, 06:51

Hej! Od dwóch tygodni jestem posiadaczem Rovera 45. Auto od początku szumi tak od 70kmh z okolic lewej strony drzwi, jakby róg drzwi i okna. Obecnie co było zrobiłem to wsadziłem grubą linkę gumową do uszczelki żeby lepiej trzymało i zrobiło się delikatnie lepiej. Ciut więcej dało wygłuszenie drzwi matami od środka. Co jeszcze może być przyczyną i co mogę zrobić?
Xylizkb
Początkujący

Zdjęcia: 2

01 Cze 2020, 09:22

Przyjrzyj się czy faktycznie teraz ta uszczelka od drzwi dokładanie przylega na całym obwodzie.
Xylizkb napisał(a):Ciut więcej dało wygłuszenie drzwi matami od środka.
To na pewno dobry zabieg :) kwestia wykorzystanych mat i ich jakości. Są takie które niewiele dają.
Xylizkb napisał(a):Co jeszcze może być przyczyną i co mogę zrobić?
Sprawdź prowadnice szyby i jej uszczelkę bo być może tu jest jeszcze problem.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

01 Cze 2020, 10:42

Maty były użyte do car audio. Miałem zapas po wcześniejszym aucie :)
Co do uszczelki to mam wrażenie że jest ok. Jeśli chodzi o prowadnice i uszczelki okna to go tam sprawdzić? Bo nie do końca wiem co może to powodować
Xylizkb
Początkujący

Zdjęcia: 2

01 Cze 2020, 11:29

Spróbuj podczas jazdy jak jest głośno lekko docisnąć szybę i zobacz czy dźwięk się zmienia.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Zlot fanów Toyoty Celica 2020
    Pod koniec lutego Celica Club Poland świętował 17. urodziny na Autodromie Pomorze w okolicach Tczewa. Impreza przyciągnęła miłośników Toyoty Celiki z całej Polski oraz z różnych stron Europy. W spotkaniu wzięło ...
    Czy 10km/h wolniej robi rożnicę?
    Władze Francji zdecydowały o zmianie ograniczenia prędkości obowiązującego na drogach poza terenem zabudowanym. Kierowcy będą mogli poruszać się tam z prędkością 80 km/h zamiast 90km/h. Zmiana wywołała wiele kontrowersji, ...