Szuranie przy rozrządzie

21 Sty 2015, 20:18

Witam, właśnie odebrałem autko od mechanika po wymianie rozrządu, i słyszę u góry przy rozrządzie spod plastikowej osłonki takie jakby szuranie/drganie plastiku.
Nie wiem czy to osłona wydaje takie dźwięki bo się może musi dopiero ułożyć xd czy mechaniury coś zawalili. Jak myślicie? Dodatkowo zauważyłem, że przy gaszeniu silnika trzepie buda jak nie wiem co.
b4ca
Nowicjusz

Auto: mitshubishi colt

22 Sty 2015, 01:38

To zdecydowanie udaj się z powrotem do tych "fachowców" i niech zrobią wszystko tak jak należy. Takie zjawisko nie powinno występować po wymianie rozrządu. Nie zwlekaj z tym bo możesz sobie narobić poważnych problemów.
radek102
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 06 07 2006
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW E46
Silnik: 1.8 CI
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2000

22 Sty 2015, 15:16

Byłem u mechanika, i powiedział, mi tak że tam u góry nie ma prawa nic chrobotać. Powiedział, mi też że tam napinacz paska osprzętu jest do wymiany i to on przenosi ten dźwięk. Dodam, że ten odgłos słychać tylko na zimnym silniku, jak przez chwilę pochodzi zagrzeje się to ten chrobot znika.
b4ca
Nowicjusz

Auto: mitshubishi colt
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czym się różnią alufelgi od felg stalowych?
    Felgi stanowią jeden z istotnych elementów wizualnych i technicznych każdego pojazdu. Wybór między alufelgami, a modelami stalowymi nie sprowadza się tylko do estetyki – różnice między nimi obejmują ...
    Nowe systemy miejskie we Włoszech wdrożone przez Kapsch
    Firma Kapsch TrafficCom, specjalizująca się w innowacyjnych rozwiązaniach z zakresu telematyki transportu, wygrała kolejne trzy przetargi na przygotowanie oraz wdrożenie inteligentnych systemów zarządzania ruchem miejskim ...