REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Rozebrać wyczyścić przesmarować i powinno być ok. Widać że działa i prawdopodobnie zwiększone tarcie powoduje powolne otwieranie. W niejednym samochodzie tak miałem i po konserwacji oraz czyszczeniu wracało do normy.MondeoFan napisał(a):1- go wsiadłem do samochodu, rozłożyłem lewe lusterko, a prawemu zajeło to 5x więcej czasu.
Trzeba było spróbować lekko ruszyć szybą łapiąc ją dłońmi po obu stronach. Być może dawno nie była odsuwana i przykleiła się do uszczelek, a mechanizm nie jest przez to w stanie jej ruszyć.MondeoFan napisał(a):Szyba juz się nie odsuwała, ale słyszałem stukanie jakby próbowało się otworzyć.
Tu ewidentnie widać jakiś problem elektryczny. Czy wszcześniej przed pojawieniem się problemu myłeś może auto? Być może coś zawilgotniało?MondeoFan napisał(a):2- go dnia tylnie prawe drzwi juz się nie otwierały pilotem. 3 dnia juz nic się nie otwierało, nawet lusterko.
2- go dnia tylnie prawe drzwi juz się nie otwierały pilotem. 3 dnia juz nic się nie otwierało, nawet lusterko.
Tu ewidentnie widać jakiś problem elektryczny. Czy wszcześniej przed pojawieniem się problemu myłeś może auto? Być może coś zawilgotniało?
Ja bym powiedział, że należy sprawdzić wtyczkę i gniazdo na prawym słupku. Cała elektryka prawej strony idzie w jednej wiązce i rozchodzi się na złącze dla drzwi przednich, lusterka i na drzwi tylne.na którymś złączu będzie coś wypalone. A skoro nie działa lusterko, to wskazywałoby to na złącze przed tymi złączami na drzwi. A opisywane problemy wyraźnie sugerują za słaby prąd na silniczki tych urządzeń
MondeoFan napisał(a):Jestem zielony jeśli chodzi o grzebanie w aucie. To jest coś co amator mógłby zrobić samodzielnie ?