Szyba przednia Peugeot 807, a Citroen C8

28 Gru 2020, 02:02

Witam, nie wiedziałem w jakiej kategorii Umieścić ten temat więc za błąd z góry przepraszam.
Chodzi o to że w moim peugeocie 807 mam pękniętą przednią szybę, na początku było to małe pęknięcie ale z czasem rozrosło się na pół szyby, niestety przez to samochód nie może przejść kontroli technicznej.

Znalazłem okazyjnie szybę do Citroena c8, i moja pytanie brzmi czy ktoś z was wie może czy ów szyby są kompatybilne, czy mogę je zamienić, z tego co powierzchownie widziałem w internecie są takie same, ale wole dopytać żeby później nie mieć z tym problemu

z góry dziękuje za poświęcony czas na przeczytanie, i pomoc w rozwiązaniu problemu :)
FilipenzO
Obserwowany

28 Gru 2020, 11:20

Z tego co wiem szyba przednia z Peugeota 807 pasuje do modelu C8 i na odwrót bo to jest t sama szyba. nawet jak kupujesz nową to masz informację że pasuje do obu tych modeli. Tylko w latach 2002 - 2006 było chyba okrągłe miejsce na czujnik deszczu później to zmienili ale nie ma to wpływu na inne parametry montażowe.

Pamiętaj tylko, jak będziesz kupował żeby upewnić się u sprzedawcy że to dokładnie taka szyba. On powinien wiedzieć że pasuje też do modelu 807.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

28 Gru 2020, 12:20

Teoretycznie jest to samo ale praktycznie różnie bywa
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czym się różnią alufelgi od felg stalowych?
    Felgi stanowią jeden z istotnych elementów wizualnych i technicznych każdego pojazdu. Wybór między alufelgami, a modelami stalowymi nie sprowadza się tylko do estetyki – różnice między nimi obejmują ...
    Bugatti T40 to już ponad 80-letni zabytek
    Przedwojenne Bugatti T40 Macieja Pedy. Samochody od zawsze zajmowały specjalne miejsce w sercach jego rodziny. W 1968 roku ojciec Macieja zakupił pierwsze auto zabytkowe – Studebakera, w którym zakochał się od ...