Szyba przyciemniania fabrycznie vs. rolety fabryczne

25 Sty 2020, 14:51

Dzień Dobry.
Kilka dni temu złożyłem zamówienie na nowy samochód Grandland X. Zamówiłem z fabrycznymi roletami, które są schowane w drzwiach. Teraz zacząłem się zastanawiać, czy przyciemnienie szyb tylnych nie byłoby lepsze, które też były dostępne za dodatkową opłatą. Czy przyciemnienie szyby nie są uciążliwe na szare zimowe dni?
dingo11
Obserwowany

25 Sty 2020, 18:16

dingo11 napisał(a): Czy przyciemnienie szyby nie są uciążliwe na szare zimowe dni?
Odpowiem Ci na własnym przykladzie.Kiedyś miałem przyciemnione szyby folią/tył boki i szyba tylna/.Róznicę na + dostrzegłem natychmiast dostrzegłem po nabyciu innego samochodu ktory tych "dodatków" nie miał.Co zrobisz i jak zrobisz to juz twoja sprawa... :wink:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

27 Sty 2020, 12:31

Moim zdaniem przyciemnione szyby to same plusy a jak możesz je mieć w oryginale przyciemnione i nie folią tylko piecowo to uważam że warto dopłacić. Co do samej widoczności ze środka nie przeszkadzało mi nigdy to że miałem przyciemnione szyby Ty pewnie będziesz miał jeszcze kamerę cofania na wyposażeniu więc nie masz się o co martwić. Plusy takich szyb są takie że w lato jak ustawisz auto tyłem do słońca nie na grzeje Ci się tak mocno. W tym przypadku rolety się nie sprawdzają bo one mogą ochronić pasażera przed bezpośrednimi promieniami słonecznymi.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego zwolennicy hybryd wybierają Toyotę C-HR?
    Toyota C-HR Hybrid szturmem zdobyła rynek hybryd w Polsce i jest liderem aut z takim napędem. Sprawdzamy, co czyni ten samochód aż tak popularnym. Odważny crossover Pierwszą zapowiedź kompaktowego crossovera Toyoty ...