Szyba Renault Modus

18 Kwi 2019, 13:34

Po wizycie w warsztacie wymieniono mi klocki hamulcowe. Wszystko jest ok. Tylko że zauważyłam po krótkim czasie że opuszczając elektroniczne lewa szybę to przerywa i muszę znów naciskać przycisk opuszczania szyb i wtedy opuszcza po sekundzie znów się szyba zatrzymuje i znów muszę wcisnąć przycisk. Podobnie jest z zamykaniem szyby. Nie chce dzwonić do warsztatu z pretensjami aby nikogo tam nie oskarżać bezpodstawnie czy to jest ich wina czy nie. Proszę o poradę,
Pozdrawiam, Marta
Pablomod
Nowicjusz

18 Kwi 2019, 14:09

Nie ma to żadnego związku z wymiana klocków, po prostu zbieg okoliczności. Ja pracując w warsztacie od lat też miewam takie sytuacje, samochody jak zaczarowane u mechanika zmieniają swoja postawę. Sporo osób mowi o jakieś usterce której nie moze wykryć bo co zajedzie do mechanika to nagle wszystko działa poprawnie, tak samo bywa w druga stronę
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

18 Kwi 2019, 20:39

Pablomod napisał(a):Pomyślałam sobie może wymieniając klocki korzystali z podnośników i obniżając auto delikatnie spadło im lewa strona na ziemię i coś się tam przestawiło w drzwiach.
To i sprawdż czy wycieraczki szyby się nie przestawiły , czy aby ciśnienie w oponach się nie przestawiło , czy aby koło zapasowe nie wypadło z auta :mrgreen: Kurde , jak mnie to wkurza . No niby zlecają coś do wymiany , my mechanicy wymieniamy według zlecenia zgodnie ze sztuką rzemiosła a i tak jest do d....y . Klocki a po wymianie nie ma np. napięcia na gnieżdzie zapalniczki :mrgreen:
Nie odpowiadam na problemy na PW
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna

18 Kwi 2019, 20:41

Nikogo nie oskarżam.
Temat do zamknięcia,
Pozdrawiam
Pablomod
Nowicjusz

18 Kwi 2019, 22:45

Tak dla ciekawostki kiedyś miałem klienta który naprawiał u mnie prawe nadkole z powodu korozji, mam zwyczaj fotografować wszystkie naprawy, po 3 miesiącach przyjedza do mnie z pretensjami że na nakolu znów jest rdza, ja na to.... ale proszę pana ja panu naprawiałem prawe nadkole a pan mi mówi o lewym, pokazuję mu te zdjęcia a on mi mówi że to nie jego auto a gdy mu powiedziałem że widać na foto jego numer rej to mi powiedział że przełożyłem do innego auta. :shock:
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

19 Kwi 2019, 09:58

Ja kiedyś miałem cholerny problem oddać auto. Gostek straszył policją , prokuratorem itp. Pyszczył na całą ulicę że oddaję nie jego auto. Był to biały golf II . Według zlecenia wyklepałem przedni błotnik i go polakierowałem . Pasował do reszty nieciekawie bo lakier na aucie zniszczony , zmatowiały , jakiś różowy nalot na nim. Zaprosiłem. Zaproponowałem polerkę całości, zgodził się i tutaj zrobił się problem .Przy odbiorze usłyszałem - to nie moje , moje nigdy takie białe nie było , przełożyłeś tablice i wciskasz mi inny wóz :shock: Nawet odczytanie nr VIN nie za bardzo do niego przemawiało :mrgreen:
Albo taka jedna siostra przełożona zgromadzenia. Jej forda mył i pucował wożny. Jak się obciął że gąbka w piachu była to jakąś pastą koloryzującą z markietu smarował . Trafiło to w końcu do mnie na polerkę. Przy odbiorze siostra z krzykiem - panie :!: to nie moje , moje było jakby zielone a oddajesz mi pan granatowe :!: :mrgreen:
Nie odpowiadam na problemy na PW
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Moda MINI na wiatr i niepogodę - bardzo Brytyjska
    MINI to nie tylko samochód. Z tą marką związany jest również styl życia, który fascynuje nie tylko na drodze i w garażu. Zgodnie z mottem YOU.ME.MINI. od września 2013 w nowej kolekcji MINI Lifestyle ...
    Jak dobre opony ciężarowe wpływają na biznes?
    Opony stosowane w transporcie drogowym stanowi do 5 proc. wydatków firmy, ale ma wpływ na 40 proc. wszystkich kosztów operacyjnych. Od jego jakości przy zakupie, fachowego serwisu przy montażu oraz i potem prawidłowej ...