Honda Civic VI - problem z kupnem lakieru

19 Kwi 2019, 17:17

Dzień dobry wszystkim!
Mam problem odnośnie kupna lakieru B81-M do mojej hondy. Dopiero zaczynam przygodę z majsterkowaniem i chcę naprawić rdzę na nadkolu, ale farby koloru mojej hondy nie można nigdzie w polsce kupić. Znalazłem opcję z anglii (ale nie wysyłają do Polski) i z Włoch (jest tylko w zestawie z warstwą zewnętrzną za 250zł z wsyłką). I teraz kilka pytań:
1. Czy jak kupię jakiś inny kolor będzie to bardzo widać? Jeśli nie, to jaki bym musiał kupić?
2. Czy ktoś z was ma doświadczenie z takim sprayem? I czy rzeczywiście nie trzeba na niego dawać warstwy zewnętrznej? [link do eBay wygasł]
3. Czy macie jakieś sprawdzone produkty szpachlowe? Bo robiłem sobie research, ale zawsze jakieś porady będą przydatne.
Rumcajson
Nowicjusz

19 Kwi 2019, 20:59

Rumcajson napisał(a): farby koloru mojej hondy nie można nigdzie w polsce kupić
Nie wieżę :mrgreen: Pytałeś w okolicznych sklepach/firmach gdzie mieszają/dorabiają lakiery do aut ? Czy siedzisz na kompie i stukasz w klawiaturę i szukasz wysyłkowo ? Są takie punkty gdzie Ci nabiją co tylko zechcesz( jeśli mają recepturę ) w spreya tylko że trzeba tam zawitać osobiście.
Nie odpowiadam na problemy na PW
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna

19 Kwi 2019, 21:01

O, szczerze mówiąc o tym nie pomyślałem. Chyba doba internetu mnir zniszczyła jednak. Po świętach poszukam jakichś mieszalni w Poznaniu.
Rumcajson
Nowicjusz

19 Kwi 2019, 21:09

Rumcajson napisał(a):Chyba doba internetu mnir zniszczyła jednak
Chwała Ci za szczerość :mrgreen: Zdrowych i pogodnych świąt wielkanocnych i aby lany poniedziałek zmył Ci mętny internet :wink:
Nie odpowiadam na problemy na PW
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna

19 Kwi 2019, 21:11

Dzięki i wzajemnie!

W takim razie chwilowo zamknę temat, jezeli będę jeszcze potrzebował porady, to napiszę znowu.
Rumcajson
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Stacja tankowania wodoru w Belgii
    Belgia dołączyła do stale rozrastającej się europejskiej sieci stacji tankowania wodoru. Pierwsza publiczna stacja została uruchomiona na terenie Toyota Motor Europe w Zaventem pod Brukselą. To wydarzenie otwiera Toyocie ...