Szyberdach Tiguan

10 Sty 2017, 18:18

Mam problem z szyberdachem w Tiguanie z 2008 roku. Dziś czyscilem odplywy no i po wszystkim kilka razy zamknąłem i otworzyłem szyber i podczas któregoś zamykania padł Aku i od tej pory nie działa pokrętło od szybra. Mogę go otwierać i zamykać ale tylko wciskając pokretlo. Szyberdach jakoś się programuje czy coś?
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

10 Sty 2017, 19:33

Kao napisał(a):podczas któregoś zamykania padł Aku i od tej pory nie działa pokrętło od szybra.
Nie działa pokrętło czy elektryka bo jakoś nie rozumiem...

Przy elektrycznych szybach i szyberdachu jak zamykasz kluczykiem trzymając go w pozycji zamkniętej powinny się szyby i szyberdach zamknąć automatycznie jeżeli były uchylone.
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

10 Sty 2017, 21:38

Elektryka jest dobra wszystko działało dopóki aku nie padł szyby z kluczyka się zamykają szyberdach nie reaguje. W tiguanie jest pokrętło którym otwieramy i zamykamy szyber ,mozna ustawic kilka pozycji i właśnie ta funkcja przestała działać. Jak napisałem wcześniej mogę szyber otworzyć i zamknąć. Link do zdjęcia https://www.google.fr/search?q=pokretlo ... 39cGisM%3A
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

11 Sty 2017, 18:09

No to ciekawostka dziś odpaliłem auto przejechałem się na myjnie i miałem jechać do elektryka a tu o dziwo nagle wszystko działa. Chyba się "namyslił" :D
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

13 Sty 2017, 14:03

Kao napisał(a):miałem jechać do elektryka a tu o dziwo nagle wszystko działa. Chyba się "namyslił"
No to jak działa to byłby problem teraz żeby znaleźć usterkę. Oby działało jak najdłużej :ok:
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Lexus LC Convertible - co o nim wiemy?
    Chociaż Lexus ma duże doświadczenie w budowaniu kabrioletów, japońska marka od kilku lat nie oferuje samochodów tego typu. Wygląda jednak na to, że wszystko już wkrótce się zmieni za sprawą Lexusa LC ...