REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Generalnie wszyscy macie jeden problem myślicie że istnieje tylko moto swiat ten który Wy znacie o którym na onecie czytacie a tak nie jest. Są różni moto zboczeńcy nie potrzebujący rozgłosu i chwalenia się swoimi osiągnięciami.
Żeby Ci udowodnić coś ... to co miałem napisać żebyś nie powiedział że jest oszustem fantastą albo że opowiadam bajki??? Może uwierzyłbyś że posiadam auta mające po po 600-700KM???..Staram sie łopatologicznie wytłumaczyc czemu coś jest lepsze a czemu gorsze pilnując się określonych marek i lat produkcji. Doświadczenia z wielu dziedzin motoryzacji z czego się śmieje dzida są wynikiem doznań przyjemnych lub mniej przyjemnych. Zwróciłes uwagę??? jaki zrobiłem dokładny opis tego co sie dzieje ze starym autem po walnięciu w słup hmmm... zgadnij skąd to wiedziałem i połącz sobie z tym co napisałem o policji i o tym że jeździłem na wózku inwalidzkim a lekarze chcieli mi obie nogi amputować.
Więc jak była policja, wypadek to i było prawo, ubezpieczenia itp.
Jak sam zlecałem składanie aut w/g własnego uznania to była mechanika i drążenie tego czego nie ma w EU.
dzida napisał(a):taaaa... dużo gatki, konkretów mało cały szybki (bez obrazy: joke) Nie mówie, że tak nie było ale to większość brzmi jak bajeczka wyssana z palca przez to, że wszystko wiesz w każdym temacie praktycznie (jak coś jest do wszystkiego to do niczego),
szybki napisał(a):AkuQ sam wiesz ze zajmujesz się sprzedażą aut i robisz to żeby zarobić wiec rozumiem Cię że nie pochwalasz zacięcia do starych aut bo tak naprawdę te auta znikają i już raczej kasy nie da się na nich zrobić. Przestałem już z Toba walczyć bo wypowiadasz się o nowych autach które mało mnie interesują chyba że mają 300KM
szybki napisał(a):Sam przyznasz że trochę uogólniasz pisząc o zakupie okazyjnych poflotowcach albo że na słuch wyczujesz trwałość dwumasy generalnie i tak to nie ma znaczenia bo za 10lat już wszystkie auta będą miały dwumasę a producenci będą tłumaczyć jak to jest nam potrzebne do szczęścia
szybki napisał(a):A podoba mi się że walczysz z oplem vectra za 3k z LPG i klimą
AkuQ napisał(a):Ty chciałeś zabłysnąć w temacie diesli i sprzęgieł, niestety szybko zostałeś sprowadzony na ziemię bo szybko wyszło że nie potrafisz rozróżnić koła zamachowego od zestawu sprzęgłowego, co potem dziecinnie próbowałeś tłumaczyć, że niechcący pomyliłeś nazewnictwo
AkuQ napisał(a):Nic nie uogólniam, nie trzeba wielkiej filozofii by wiedzieć że poleasing/poflotowiec będzie tańszy niż taki sam od właściciela, tak samo jak nie trzeba Radzikowskiego by wiedzieć, że samochód który ma 150 tyś i nie tykaną dwumasę, a ta jest cicha to zrobi kolejnych kilkadziesiąt tysięcy, ale trzeba ją sobie wplanować w budżet między 180-220 tyś (a są auta że zmienia je się średnio przy 120-150 tyś)
szybki napisał(a):Dlatego wysłałem Cię do radzika który bardzo ładnie by Ci podsumował teorie wróżenia trwałości dwumasy...zresztą nie tylko on.
AkuQ napisał(a):No i dalej czekam na namiary na Ciebie, w końcu może przekonasz mnie do starych japończyków na żywca
szybki napisał(a):Jak coś daj sygn.