REKLAMA
Witam forumowiczów. Poszukuję auta w przedziale cenowym 60-70 tyś zł. Głównie moje trasy są pokonywane w mieście w 95%. Są to krótkie odcinki około 20-30km. Poszukuję samochodu który ma najbardziej optymalne wyniki względem spalanie/przyspieszenie. Myślę w takim przypadku najrozsądniejsza będzie benzyna a najlepiej gaz choć w obecnej gamie silników ciężko jest cokolwiek zagazować, chyba że wydamy 10 tysięcy na instalacje gazową. Obecnie mam diesla, Szczęśliwie nie miałem z nim żadnych problemów, ale spalanie rzędu 11l jest spore jak na taką moc.
Auta które brałem pod uwagę są następujące :
* Mazda 3 2.5 skyactive 195 KM (USA)
* BMW 320i/328i 245KM
* Seat Leon FR 1.8 TSI 180KM
* Mercedes w204 C200 (+gaz) / C300 (+gaz)
* Focus MK3 ST 250KM
Głównie podróżuję we 2 osoby ale już dla samochodu 3 drzwiowego podziękuje. Poszukuję auta średniej wielkości jak wyżej wymienione ze sporą mocą i rozsądnym spalaniem. Celuje w czas do 100km/h poniżej 8 sek.
Najbardziej nastawiłem się na Mazdę ale niestety ona ma dokładnie 8 sek do 100 i później nie ma możliwości podniesienia mocy. Muszę po prostu tym autem się przejechać. Natomiast BMW 3 raporty o spalaniu są na prawdę rozległe i ciężko ocenić rzeczywiste spalanie.
Z góry dziękuje za propozycje i sugestie Pozdrawiam