Szybkie auto (hothatch?) ~15 tyś. zł

27 Sty 2015, 14:29

Z elektryki to jedyne co mi szwankuje, to błąd poduszki powietrznej :) A co do tego CZT, chyba już jestem za stary na takie małe pierdziawki (27 lat). Szkoda, że nie mam więcej czasu na wybór auta, to dozbierałbym więcej mamony i kupiłbym coś rozsądnego. Z tego co patrze, to faktycznie stać mnie na: stare, ale szybkie auto pokroju e36, nieco nowsze ale wolne, no albo jakiś mały wypierdek typu CZT, fiesta itp. Przeglądam jeszcze oferty Mercedesa w203 i w zasadzie silnik 1.8 kompresor 163 km jest przystępny cenowo dosyć, duży wybór. Wkładając mniejsze kółko kompresora podniosę moc do ok. 190km (takie kółko mogę sobie załatwić praktycznie za parę groszy). Szatan może to i nie będzie, ale myślę że osiągi będą dość przystępne. Na razie tylko głośno myślę. Kumpel ma ten słabszy 143km i w sumie szału nie robi, ale krzywdy też nie ma. Ktoś miał okazję jeździć tym silnikiem 163km?
czarnyblack
Nowicjusz

27 Sty 2015, 14:49

No nie wiem jak uważasz... czt sprzedałem Panu powyżej 30lat i jest mega zadowolony szczególnie jak patrzy na miny kierowców objechanych aut :D

czarnyblack napisał(a): Przeglądam jeszcze oferty Mercedesa w203 i w zasadzie silnik 1.8 kompresor 163 km jest przystępny cenowo dosyć, duży wybór. Wkładając mniejsze kółko kompresora podniosę moc do ok. 190km (takie kółko mogę sobie załatwić praktycznie za parę groszy). Szatan może to i nie będzie, ale myślę że osiągi będą dość przystępne. Na razie tylko głośno myślę. Kumpel ma ten słabszy 143km i w sumie szału nie robi, ale krzywdy też nie ma. Ktoś miał okazję jeździć tym silnikiem 163km?

Tylko co te auta mają wspólnego z szybkością ???

P.S.

CZT kupił Pan który był świadkiem mojej ustawki z CLK V8 z NoSkiem na szczęście go nie użył :naughty:
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

27 Sty 2015, 18:24

czarnyblack napisał(a):Z elektryki to jedyne co mi szwankuje, to błąd poduszki powietrznej
Uważaj żeby Ci jej nie wywaliło, mówię poważnie.. :wink:
Ja mam tyle lat co Ty, nie lubię małych samochodów, jednak jakbym miał kupić coś zwinnego, fajnego jako dodatkowe auto to coś z segmentu B,C brałbym na pierwszy ogień a jak auto tez do użytku codziennego to segment D ew. C :ok:
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

28 Sty 2015, 01:34

Poduszki, albo wywali z nienacka, albo nie wywali ich podczas wypadku ; ) A co do tego CZT, to odpuszczę taki samochodzik. Skoro będzie to moje jedyne wozidło, to mieć takiego mikrusa trochę mi nie na rękę. Pojechać gdzieś w dalszą trasę, w więcej osób, to raczej odpada. Na razie zgłębiam wiedzę na temat w203, wiem że nie jest to szatan, ale przy okolicy 190km myślę, że już przyjemnie się tym jeździ.
czarnyblack
Nowicjusz

27 Kwi 2015, 21:29

@szybki, a powiedz w sumie ile palil Ci ten CZT w miescie i na trasie? Jak Ci sie nim jezdzilo po dziurawych polskich drogach? Moze sie jakos do niego przekonam, bo w zasadzie stosunkowo mlody samochod, w nieduzych pieniadzach i calkiem szybki.
czarnyblack
Nowicjusz

27 Kwi 2015, 23:38

Możesz kupić normalne CLK230 Kompressor w tym budżecie, 197 koni, tylny napęd, ale to bardziej auto do 'gran turismo', na plus na pewno bardziej komfortowe zawieszenie niż w Mitsubishi:

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Ossy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2002

28 Kwi 2015, 09:02

czarnyblack napisał(a):@szybki, a powiedz w sumie ile palil Ci ten CZT w miescie i na trasie? Jak Ci sie nim jezdzilo po dziurawych polskich drogach? Moze sie jakos do niego przekonam, bo w zasadzie stosunkowo mlody samochod, w nieduzych pieniadzach i calkiem szybki.

Tu nie ma co się rozpisywać trzeba się przejechać... :mrgreen:
Mój były czt jest na sprzedaż ponieważ nowy właściciel zmienił miejsce pracy i niestety ale nie używa auta więc szkoda żeby się marnował...

Ogólnie miasta spalanie około 8-9l pb. bez oszczędzania, trochę jest skakania bo zawias seryjnie jest przystosowany do szybkiej jazdy to samo tyczy się hebli. Cisza w środku hmmm nie panuje ale w dużej mierze dzięki tłumikowi który sam przerobiłem oczywiście z całym wydech i DP. Można go mocno wyciszyć tylną puchą.

Jak coś to daj sygnał można jakoś się ustawić na jazdy...
szybki
Moderator - Tuning

28 Kwi 2015, 09:29

A jaki jest jego stan, rocznik, cena? Masz moze jakies zdjecia? W jakiej miejscowosci mozna go obejrzec?
czarnyblack
Nowicjusz

28 Kwi 2015, 09:53

Poszło PW.
szybki
Moderator - Tuning