Szybkie i bezawaryjne?

16 Sie 2010, 11:31

Witam.
Staję przed wyborem swojego drugiego samochodziku.
Obecnie poruszam się Oplem Tigrą 95r z silnikiem 1.4 16V który dysponuje mocą 90KM.

Chcę zmienić samochód ze względu na ogólną awaryjność Opla, dochodzi problem z blachą no i co najgorsze silnik po roku jazdy jest już dla mnie po prostu za słaby. Na początku chciałem swapować na 2.0 z Calibry jednak po dokładnym przeliczeniu kosztów i przeanalizowania sytuacji stwierdziłem że jest to mało opłacalne i lepiej po prostu zmienić autko.

Więc tak:
Nie będę sugerował co chcę ponieważ teraz Wasze porady będą dla mnie najważniejsze.
W grę wchodzi tylko benzyniak i chciałbym żeby autko było dosyć mocne (silnik w granicach 1.6-2.0L nie większy żebym na spalanie nie narzekał). Nadwozie najlepiej coupe albo hatchback, ponieważ wolę samochody o sportowym zacięciu. Co do marki nie mam żadnych sugestii. Kwota jaką będę chciał przeznaczyć na auto będzie się wachać w granicach 6-10 tyś. zł, w zależności od tego co się ciekawego znajdzie. Wolałbym żeby autko na jakie się zdecyduję nie słynęło ze zbytniej awaryjności, bym po roku znowu nie musiał męczyć się ze sprzedażą. To by było na tyle, z góry dziękuję za wypowiedzi i pozdrawiam. :smile:
Robertss
Nowicjusz

Miejscowość: Częstochowa
Prawo jazdy: 29 09 2009
Przebieg/rok: 26tys. km
Auto: Opel Corsa
Silnik: 1.2
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1994

16 Sie 2010, 12:02

Moja pierwsza myśl to Mazda 323F BA i też to auto Ci zaproponuje,tylko że z silnikiem 2.0 pod maską.Jest to jedno z aut sportowych 5drzwiówek.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

16 Sie 2010, 14:49

E36 1.8is.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

16 Sie 2010, 21:08

bmw 750 e32 ma kopa
moze VW CORRADO?
Papież? A ile on ma dywizji?

J. Stalin
emilo222
Aktywny

Miejscowość: kuj-pom inowrocław

16 Sie 2010, 22:16

No ale kolega napisał że silnik max 2.0 więc E32 odpada.Ja bym jeszcze dorzucił Civica V z VTECem (1.6 125KM).
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

16 Sie 2010, 22:29

Toyota Celica VI , Ford Probe II , Hyundai coupe , Mazda MX-3/MX-6 :mrgreen:
hosearmando1
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wrocław

16 Sie 2010, 23:21

Od początku bardzo kusi mnie E36 18IS.

Kilka osób które "siedzi" w BMW odrazu poleciło mi "trójkę" z tym silnikiem, a nadwozie coupe wygląda naprawdę świetnie.
Poza tym co przejrzałem to na Civica bym się skusił, ale wydaje mi się że bardziej mnie ciągnie do napędu na tył, więc będę chciał szukać BM'ki..
Robertss
Nowicjusz

Miejscowość: Częstochowa
Prawo jazdy: 29 09 2009
Przebieg/rok: 26tys. km
Auto: Opel Corsa
Silnik: 1.2
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1994

16 Sie 2010, 23:27

Bardzo mądry wybór, do 10 kafli powinieneś znaleźć igiełkę z początku produkcji. :)
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

17 Sie 2010, 10:52

No to szukaj betki bo z Twoimi finansami można sie na nią pokusić.
Barol
Awatar użytkownika