21 Wrz 2015, 01:39
A ja napisze tak...pamiętaj że takie auta są drogie, mimo że za relatywnie mało pieniędzy je kupujesz..
Po prostu duża moc = duże koszty utrzymania - spalanie, rozrzady, opony, hamulce, naprawy silnika sprzęgła, skrzynie itd..Poza tym jako osoba która ma 11 lat ponad prawko, do takich aut trzeba mieć umiejętności, jakieś lekkie potknięcie na drodze może się skończyć bardzo źle..a po trzecie gdzie zamierzasz z takimi prędkościami jeździć? bo w PL na autostradzie masz 140 km/h, ekspresówki 100-110..niezabudowany teren 90 km/h..
chyba że na zachodzie autostrady typu Niemcy, ale jazda z dużymi prędkościami to szczególnie przy benzynie ogromne spalanie 15l/100 to żaden problem, no bo chyba nie sądzisz że mocne auto przy 180-200 km/h spali 10 litrów na setkę?..
Ale..okej..ode mnie...jeśli Golf Ci nie pasi..to coś od Audi może?
99-2001 rok (najplepiej zwiększ nieco budżet)
Audi S3 4x4 quattro 1,8T 210 KM
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
lub alternatywnie taki wynalazek jak Audi TT:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
lub w najgorszym wypadku zwykłe Audi A3 8L 4x4 quattro 1,8T 180 KM:
[link do oferty na Allegro wygasł]
W tych autach można dodatkowo zastosować tzw chiptuning i masz od razu 30 KM więcej i trochę też momentu obrotowego, a wtedy to już są niezłe osiągi, spokojnie da radę zejść do 6-6,5 sek. i okolice 260-270 km./h vmax (mam tutaj na myśli S3 i Audi TT)