Szybkie na codzien do 25tys

05 Lis 2017, 20:28

Czesc
Obecnie jezdze BMW 320cd z 2005r ale trafila mi sie dobra okazja do sprzedania wiec zastanawiam sie czy tego nie zrobic, chociazby dlatego, ze w mojej ocenie troche zle wybralem przy kupnie. Przewaznie jezdze dynamicznie ale nie w stylu co swiatla to czerwone pole. Do tego przewaznie wiecej wyjazdow to max do 20km w trybie 50/50 z tym, ze raczej nie stoje w korkach a jak juz to rzadko. Nie zmienia to faktu, ze objezdzilem pol polski wiec trasy tez sie zdarzaja. Ogolnie co do samochodu to jest w porzadku chociaz musialem troche dolozyc zeby doprowadzic do stanu dla mnie pasujacego. Zastnawiam sie czy benzyna z lpg nie byla by lepsza, tylko mam dylemat czy wyjazdy gdzies w kraj na lpg to dobry pomysl bo trzeba tankowac czesto. Do tego nie ukrywam, ze dieslem jezdzi sie przyjemnie z uwagi na duzy moment wiec do wyboru zostana raczej benzyny z duza pojemnoscia albo male dmuchawki z turbo. Szukam auta z nadwoziem coupe albo sedan ostatecznie hatchback. Zalezy mi na tym zeby auto nie bylo mniej komfortowe od e46. Odnosnie wyposazenia to nie chcialbym schodzic nizej niz to co teraz mam czyli skory podgrzewane, xenony, pelna elektryka itd. Marzy mi sie silnik bez zadnego turbo itp. Pojemnosc mysle max do 3l najchetniej z napedem na tyl ale jak bedzie co innego co mi sie spodoba to nie mowie nie. Jesli bedzie to benzyna to zdecydowanie wpadnie lpg bo mam dobre wspomnienia z tym paliwem. Zastanawiam sie czy w tych pieniadzach da sie dorwac jakies fajne 325/330i czy cos innego ciekawego tez sie uda. Z jednej strony kusi mnie drugie e46 z taka benzyna (chociaz ponoc bardzo lubia olej pic) ale z drugiej kupic drugi raz to samo to tak nudno :P Nie chcialbym za bardzo schodzic z rocznika chociaz wiem ze sie nim nie jezdzi, ale mysle ze jakbym w koncu kupil to co naprawde mi spasuje to zostanie na dluzej. Moze mi cos podpowiecie i doradzicie ;)
Paulo21
Nowicjusz

Auto: Chwilowo brak

06 Lis 2017, 08:15

Paulo21 napisał(a):Zastanawiam sie czy w tych pieniadzach da sie dorwac jakies fajne 325/330i czy cos innego ciekawego tez sie uda.

spokojnie coś dorwiesz w dobrym stanie

z innych typów to Lexus IS 300 ale ceny łatwo dobijają do 30tys. jednak spadek wartości go już nie dotyczy tak na prawdę i zależy głównie od stanu. Czy ładny to kwestia gustu. Na pewno pod kątem awarii jest spokój.
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

06 Lis 2017, 17:04

Jak się taki lexus ma do bmw w kwestii prowadzenia,wygody jazdy i osiągów? Co do awaryjności to nie pytam bo lexus to wiem że jest w porządku :)
Paulo21
Nowicjusz

Auto: Chwilowo brak

06 Lis 2017, 17:27

Prowadzenie lepsze w ISie ale to nie znaczy, że BMW jest złe (nie moja opinia tylko testujących)
Wygoda hm - to nie jest auto polecane dla wygody. Jest sztywno i ciasno szczególnie z tyłu. W BMW jest podobnie w sumie. Jak masz głośne opony to je słychać. Jak ciche to nic nie słychać.
Osiągi - niestety tylko 5-biegowy automat ale z możliwością ręcznej zmiany biegów przy kierownicy. Jak chcesz manual to zostaje BMW.

Te samochody są bardzo podobne do siebie jeśli chodzi o walory użytkowe i są najbliżej siebie jeśli chodzi o ten segment.
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najlepsza taksówka na świecie? Hybryda!
    Był czas, gdy w Polsce, Niemczech i wielu innych krajach Europy na ulicach dominowały taksówki z silnikami Diesla, a jednym z najczęściej wybieranych samochodów był Mercedes W124. Dziś taksówkarze na ...