20 Sie 2015, 20:04
Nie określiłem się dokładnie, ale miałem na myśli 9-3 II gen., bo jakoś wizualnie bardziej mi podchodzą i ogólnie mają lepsza opinię (szczególnie silniki).
Xedos jest w porządku, ale daleko. W weekend będę mógł gdzieś pojechać dalej niż poza kujawsko-pomorskie, więc chce w miarę możliwości znaleźć kilka wozów blisko siebie.
I jeszcze mam pytanie odnośnie 2-óch opcji, które podsunął mi znajomy.
Bardzo sobie chwali silniki Hondy V-TEC i mówi, że to fajny kompromis pomiędzy benzyną z turbo, wolnossącym benzyniakiem, a dieslem w kontekście osiągów, elastyczności i spalania. Trochę aut już miał, od kilku lat jeździ bardziej rodzinnymi wozami, ale chce upolować Prelude z silnikiem H22A. Mnie się podobają Hondy Accord Coupe, ale tam siedzi chyba tylko V6 i z reguły automat, a z kolei Prelude IV (które mi się podobają zdecydowanie bardziej niż V gen. swoje lata mają i ciężko o zadbany egzemplarz z klimą).
Druga jego propozycja to Focus lub Mondeo ST. Wiem, że auta z nietuzinkowością mają niewiele wspólnego, ale Focusa bardzo chwalił za niezłe osiągi, fajne prowadzenie i dość niskie koszty utrzymania.