SZYBY SAMOCHODOWE - różne oznaczenia

13 Sty 2008, 12:32

Proszę o informacje dotyczącą oznaczenia na szybach samochodowych. Na wszystkich bocznych mam E2 natomiast na przedniej i tylniej E6. Czy oznacza to, że były one wymieniane?
pawel22
Nowicjusz

• 13 Sty 2008, 18:10

Popatrz na daty na każdej szybie. Powinny się zgadzać, choć czasem zdarza się rozbieżność o jeden rok. Spowodowane jest to produkcją szyb, albo nie nadążają albo zostają na rok następny. Jeśli natomiast nie ma dat na żadnej prawdopodobnie zostały wymienione.
    Badbit
    Początkujący

13 Sty 2008, 19:37

dzięki za podpowiedz, ale ja nie wiem jak oznacza się ten rok produkcji. Czy jest to symbol w kółku tzn E2 i E6, czy poniżej cyfra i kropki. Co oznaczają symbole E2 i E6. dodatkowo przednia i tylnia jest z innej firmy niż boczne.
    pawel22
    Nowicjusz

13 Sty 2008, 19:53

Te oznaczenia masz na francuskim aucie?
    andrzej_124
    Stały forumowicz

13 Sty 2008, 20:02

tak peugeot
    pawel22
    Nowicjusz

14 Sty 2008, 22:41

napewno były wibite i sa wymienione a e2 i e6 oznacza to jak sobie dobrze przypominam kruchosc szyby czyli jak rozbijesz to jak sie potucze ale o tym to juz musisz poczytac gdzie indziej bo nie wiem która jest twardsza
    wampir1717
    Aktywny

Miejscowość: NY
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Mazda6 zdobywa prestiżową nagrodę - Red Dot Design
      Nowa Mazda6 została uhonorowana tegoroczną nagrodą "Red Dot", która jest wyrazem międzynarodowego uznania dla jej wyjątkowej stylizacji. Jest to kolejny sukces tego modelu oraz rewolucyjnego motywu projektowego "KODO: ...

17 Sty 2008, 13:39

produkowane były w dwóch firmach, ale w tym samym roku i salon napisał mi, że tak mogło być, że szyby się różnią.
    pawel22
    Nowicjusz