T4, Caddy, a może coś innego?

02 Maj 2020, 06:14

Witam,
wczoraj sprzedalem auto I zaczynam rozgladac sie za innym. Roczne przebiegi? Hmm, ostatnio z tym roznie ale wyjdzie pewnie ok 15 - 20 tysiecy km Bo zaczelismy wiecej jezdzic.

Duzo jezdzimy na rowerach, poki co nie mamy jeszcze dzieci. Zalezy nam na tym aby byc w miare mozliwosci niezaleznymi, tj.by Dalo sie przespac w aucie. Do gustu bardzo, juz dawno temu przypadl mi VW T4. Czy myslicie, ze w budzecie 15k da sie znalezc cos niezajechanego w wersji dla mnie idealnej, tj multivan?

Podoba mi sie tez Caddy ale jest zdecydowanie mniejsze I troche sie waham. Sporo podrozujemy, czesto bierzemy cos z wypozyczalni(Renault trafic, Peugeot expert bodajze) I te autka wydaja sie dosc delikatne.

Auto oprocz wyjazdow ma sluzyc do codziennej jazdy.

Lokalizacja Bydgoszcz ale gdyby bylo trzeba to moge jechac chocby I do Gdanska czy Szczecina.

Pozdrawiam
dens
Nowicjusz

Prawo jazdy: 18 04 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Opel Astra G
Silnik: 1.4 16V
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

02 Maj 2020, 08:58

multivan do 15k może być bardzo ciężko, jak chcesz to mam t4 z szybami ale paką z tyłu na sell ( jak chcesz pogadać to pw) ale taki transporter byłby dla Ciebie naklepszą opcją, auto niezalezne. Caddy to troszkę małe auto, bardziej celowałbym w fiata Doblo Maxi 1.3 multijet
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

07 Maj 2020, 11:37

Dzięki ale jak brałbym T4 to raczej tylko Multivan.

Przeglądam OLX/otomoto i faktycznie ciężko znaleźć coś w budżecie 15k. Myślałem żeby może podnieść go do 20k.

Chodzi mi też po głowie trochę inny rodzaj auta, mianowicie zwykłe kombi, gdzie rowery wrzuciłbym np. na dach.

Co myślicie o Volvo V50 2.0 136 lub Audi A4 B7 1.9 116KM?

Z Lpg też mogłoby być ale nie widzę szans żeby znaleźć np. B7 1.8T z LPG w tym budżecie.
dens
Nowicjusz

Prawo jazdy: 18 04 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Opel Astra G
Silnik: 1.4 16V
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Samochody koncepcyjne BMW Design
    Samochody koncepcyjne to doskonałe pole do popisu dla projektantów. Od elektrycznych układów napędowych, przez drzwi otwierane do góry, po nowatorskie materiały nadwozia – koncepty zawsze wybiegają ...
    Master Truck 2013 / relacja
    Międzynarodowy Zlot Ciężarowych Pojazdów Tuningowanyh MASTER TRUCK 2013, odbył się już po raz dziewiąty na Autodromie Delta mieszczącym się na terenie lotniska Aeroklubu Opolskiego w Polskiej Nowej Wsi pod Opolem. ...