27 Gru 2007, 23:12
Szwagier potrzebuje samochodu w którym można by było się przespać , chodzi mu po głowie Vito ( tylko nie wie czy jest tam możliwość zrobienia z siedzeń łóżka jak to jest w Caravelli). Samochód ma być duży i pojemny (spodziewają się dziecka) ,wygodny ( będzie używany głownie an długich trasach) oczywiście mało palić około 8 litrów ( szwagier myśli nad najsłabszymi silnikami diesla ) na trasie a o bezawaryjności chyba nie muszę wspominać. Samochód nie będzie wykorzystywany zawodowo .Najważniejsza jest to łóżko , ponieważ lubią pojechać w dzicz i spać w samochodzie.często nie będzie używany bo jako drugi albo trzeci w rodzinie. Jeśli ma być używane jako samochód Campingowy to przydało by się Webasto co zrobić jak dany samochód nie jest w nie wyposażone kupować używane czy nowe i jakie są tego koszty?Przyznam sie szczerze że nie znam sie nad tym i nie potrafię mu dokładnie odpowiedzieć na te pytania. Swojego czasu słyszałem o awaryjności Vita.Deska w T4 nie podoba mi sie zbytnio ale przecież nie będą nim ciągle jeździć. Za to z wyglądu obydwa mi się podobają.Obawiam sie że przez ta oszczędność mogą być zbyt mułowate.doradzają mu również T4 Californie ale nie mam zielonego pojęcia co to jest i czym się to rożni od zwykłego T4. nie chce kupować typowego campera bo czasem będzie używany do przewiezienia kilku ludzi. Ale podobają mu się takie wersje z lodówka i małym aneksem.