REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Kierunkowskaz napisał(a):Właśnie mieliśmy okazję się przekonać o Twoim doświadczeniu z samochodami
samurajsj700 napisał(a):Kierunkowskaz napisał(a):Właśnie mieliśmy okazję się przekonać o Twoim doświadczeniu z samochodami
Koleś co się prze*ier*al*sz do mniePopisz się ty wiedzą jak jakąś masz
szybki200 napisał(a):Tylko w tym wszystkim najgorsze jest to że on uważa że wszystko wie a tak nie jest
Nikt wszystkiego nie wie a osoba która nie ma żadnego doświadczenia z samochodami tym bardziej
stasiowski121 napisał(a):Witam wszystkich po długiej nieobecności.
Odchodząc od kłótni opowiem troszkę o T4 jako jej posiadacz, mechanik i użytkownik na co dzień w jednym:
A więc od początku. Też zastanawiałem się nad Vito gdy kupowałem, jednak ze względu na podatność na rdzę i charakter porzuciłem ten pomysł i zostało na T4 póki co jestem zadowolony. Motor AXG 150 koni to aż nadto do sprawnej jazdy z ośmioma osobami na pokładzie. Wcześniej miałem 2.4 AAB i też świetnie śmigał. Ale wracając do obecnego to kupując teraz wziąłbym jeszcze raz Caravelkę taką samą tylko Syncro ze względu na warunki u mnie w okolicy w zimie.
Awaryjność na tym samym poziomie co w innych tego typu autach tzn zależy jak zadbane ale generalnie jest w normie. Ostatnio rozrusznik padł, więc wymieniłem w nim bebechy na nowe (zawsze sam wszystko robię) kupiłęm nowy akumulator (105 AH) i jeżdżę bezproblemowo, leję ropę oczywiście nie jakąś Ruską Bóg wie skąd tylko na renomowanych lub sprawdzonych stacjach.
Niektóre rozwiązania w tym aucie są bez ogródek mówiąc bezmyślne ale przez 300 tyś działa więc chyba jest to tak jak powinno być.
Co do rdzy to przez stanie już 3 rok pod chmurką w okresie zimowo - wiosennym wychodzi ze dwa ogniska na nadkolach z tyłu dosłownie niewielkiej wielkości i z przodu na progu też będzie takie malutkie (jeszcze nie ma ale to kwestia kilku miesięcy) oczywiście do zniwelowania we własnym zakresie.
Spalanie :
Teraz przy jeździe mieszanej tak w granicach 8.5 l/100km (przy raczej dynamicznym przyspieszaniu ale nie do wysokich obrotów)
W mieście nie sprawdzałem, w trasie z 7 osobami na pokładzie wychodzi różnie, zależy od techniki jazdy, generalnie do 8 najniżej udało mi się zejść do 7,2/100km.
Tak to poza tym to cóż mogę polecić, wygodny, przy oponach 225/65 R16 w lecie zadziwiająco dobrze trzyma się drogi, w zimie też, oczywiście w granicach zdrowego rozsądku. Stosunkowo duży i ciężki silnik bezpośrednio nad odpowiednimi oponami zimowymi sprawia że niejednemu już kopara opadła jak przez zaspy się przebijałem jednak większe jak 40 cm nie daje rady już bo zaczyna się wieszać. Tak jak mówię, kupiłbym jeszcze raz ale syncro.
Jak coś jeszcze chcesz wiedzieć to pisz tutaj, chętnie odpowiem.