Tablice rejestracyjne, ubezpieczenie

21 Maj 2018, 08:20

Witam, wczoraj kupiłem sprowadzoną z niemiec mazde 6 opłaconą i przygotowaną do rejestracji. Mam ważny niemiecki przegląd i sprzedający wykupił mi ubezpieczenie z którego mogę zrezygnować jeśli mi nie pasuje w czasie 3 dni. Chciałbym się dowiedzieć czy do zmiany tablic muszę mieć wykupione ubezpieczenie? Drugie pytanie czy mając niemiecki przegląd techniczny i wykupione oc mogę poruszać się na niemieckich tablicach legalnie po polskich drogach?
Yuuki
Nowicjusz

Auto: Mazda 6
Paliwo: Benzyna + LPG

26 Cze 2018, 15:16

W sumie to ekspertem nie jestem ale wydaje mi się że jeżeli masz wykupione oc i przegląd techniczy to nie powinno być problemu. W Polsce też ludzie jeżdżą na zagranicznych tablicach. Ja to akurat teraz wymieniałem ale same ramki tablic z http://unital.com.pl/oferta/ Auto kupowałem parę lat temu i wszystko komis załatwiał, w sensie kwestie ubezpieczenia, przerejestrowania itp.
Aldik
Obserwowany

Prawo jazdy: 17 05 1980
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Opel
Silnik: 1.9
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2006
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    Jak naładować akumulator?
    Ładowanie akumulatora to pozornie łatwe zadanie, jednak może nastręczyć pewnych trudności. Jak poradzić sobie z tym wyzwaniem? Przede wszystkim należy pamiętać, że akumulator może być ładowany jedynie prądem stałym. Dlatego ...