Tablice rejestracyjne, ubezpieczenie

21 Maj 2018, 08:20

Witam, wczoraj kupiłem sprowadzoną z niemiec mazde 6 opłaconą i przygotowaną do rejestracji. Mam ważny niemiecki przegląd i sprzedający wykupił mi ubezpieczenie z którego mogę zrezygnować jeśli mi nie pasuje w czasie 3 dni. Chciałbym się dowiedzieć czy do zmiany tablic muszę mieć wykupione ubezpieczenie? Drugie pytanie czy mając niemiecki przegląd techniczny i wykupione oc mogę poruszać się na niemieckich tablicach legalnie po polskich drogach?
Yuuki
Nowicjusz

Auto: Mazda 6
Paliwo: Benzyna + LPG

26 Cze 2018, 15:16

W sumie to ekspertem nie jestem ale wydaje mi się że jeżeli masz wykupione oc i przegląd techniczy to nie powinno być problemu. W Polsce też ludzie jeżdżą na zagranicznych tablicach. Ja to akurat teraz wymieniałem ale same ramki tablic z http://unital.com.pl/oferta/ Auto kupowałem parę lat temu i wszystko komis załatwiał, w sensie kwestie ubezpieczenia, przerejestrowania itp.
Aldik
Obserwowany

Prawo jazdy: 17 05 1980
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Opel
Silnik: 1.9
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2006
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Unikalny system składania tylnych siedzeń – 1999 rok
    W jaki sposób w samochodzie typu minivan szybko uzyskać płaską podłogę? Przez lata odpowiedź brzmiała zwykle – wymontować tylne siedzenia. Toyota była prekursorem licznych i popularnych dziś rozwiązań typu „smart ...