Tani diesel

29 Paź 2006, 15:40

Witam wszytkich!
Chciałbym sie poradzić jaki model samochodu warto by było zakupić. Moje kryterja sa raczej skromne, ale jednak jakies są.
Interesuje mnie samochod do 10tys zl z silnikiem disla. Wyposazenie-niewazne poza jednym - wspomaganiem, ktore bylo by mile widziane.
Silnik nie musi byc dynamiczny, lecz przedewszytkim wmiare niezawodny i ekonomiczny. Jezeli chodzi o segment w ktorym szukam- obojetny ale wskazane auta male do poruszania sie w miescie.
Czy moglibyscie mi cos zaproponować?
Pozdrawaim i dziekuje! :)
Zulus
Nowicjusz

29 Paź 2006, 15:44

golf 3 1.9 TDI-żwawy i oszczędny tani w eksploatacji.
pozdro 8)
Nie ma głupich pytań tylko są głupie odpowiedzi
grzestv
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: okolice Warszawy
Auto: nie mam

29 Paź 2006, 19:30

Ja bym nie polecal Golfa co z tego ze jest tani w eksploatacji jak sie czesto psuja to juz historia z psuciem sie vw golfa. Zreszta jak VIP :P poleca to moze nie jest taki zly jak mowia :wink:
Nowe Porsche Carrera 911. Szybko zabija owady...
Wiesiek Grzybiaż
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rzeszów

29 Paź 2006, 20:24

Popieram kolegę grzestv - oszczędny, podzespoły do niego tanie i łatwo dostępne, po za tym nie należą do awaryjnych.
Pozdro.
arek_89
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Małopolska

29 Paź 2006, 23:11

To ja się wyłamię i polecę coś innego, miałem to auto jakiś rok czasu. Jest to Nissan Sunny 2.0dLX typowy japończyk auto paliło około 6L/100km po mieście w trasie nawet poniżej 5. Silnik całkiem dynamiczny chociaż bez turbiny. Bez problemu zapałał nawet w największe mrozy a nie był garażowany. Generalnie byłem z niego bardzo zadowolony. Za cenę którą podałeś można kupić takie auto tylko trzeba poszukać trochę dobrego egzemplarza żeby nie był wyeksploatowany te modele maja ponad 10lat. Z częściami do niego nie miałem problemu jak coś potrzebowałem.
Pozdrawiam,
Artek
ArteK
Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 12 12 1996
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2016

29 Paź 2006, 23:50

hehe co do golfa to ja mam obecnie golfa IV a raczej mamy :)
nienazekam...za 100tys sie zobaczy
A co myslicie o polo SDI?
Zulus
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Wyposażenie na każdą wyprawę
    Jak przetrwać samochodową wyprawę w teren, do leśnej głuszy lub… na kemping? Jesteśmy coraz wygodniejsi i chcemy ułatwiać sobie życie. Nawet, jeśli pragniemy spędzić kilka dni jak Bear Grylls, możemy przy tym podarować ...
    Dwie lewe ręce - obsługa własnego auta
    Mogłoby się wydawać, że włączenie świateł przeciwmgłowych, wymiana koła na zapasowe czy znajomość sygnalizacji świateł ostrzegawczych na desce rozdzielczej to podstawowe umiejętności, jakie powinien posiadać kierowca. Tymczasem ...

30 Paź 2006, 09:36

Jak najbardziej się zgadzam z ArtKiem, tylko jeżeli byś się zdecydował na to autko to naprwadę musisz nieźle poszukać bo egzemplarze, które są w dobrym stanie są niestety rzadkością :)
Michał
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 7
Miejscowość: Grodzisk Mazowiecki

31 Paź 2006, 09:53

A jaki samochodzik byscie polecili ale z takich mniejszych ganbarytowo? Cos czym latwo mozna znalesc miejsce na parkingu :)
pozdrawiam!
Zulus
Nowicjusz

31 Paź 2006, 20:12

Zulus napisał(a):A jaki samochodzik byscie polecili ale z takich mniejszych ganbarytowo? Cos czym latwo mozna znalesc miejsce na parkingu :)
pozdrawiam!

Coś mniejszego hm... To może Micra, Yaris, albo coś naprawdę małego Smart 8) Do 10tyś. to chyba uda się kupić tylko Micrę...
Pozdrawiam,
Artek
ArteK
Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 12 12 1996
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi