Tani, na wakacje do dojazdów. Do 3,5 tys.

18 Lip 2018, 15:24

galakty napisał(a):1. Nie ma OC.

no i co z tego? w dniu zakupu wykupujesz nowe OC na siebie i masz spokój.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

18 Lip 2018, 15:29

Barol napisał(a):no i co z tego? w dniu zakupu wykupujesz nowe OC na siebie i masz spokój.

Ale mi nie chodzi o to... Auto za 1k a OC wyjdzie więcej niż samo auto warte. Tutaj to będzie największy koszt, więc szukałbym czegoś co ma te kilka msc albo pół roku do przodu. Zamiast kupować OC to ogarnie mechanikę i blacharkę, bo będzie do roboty sporo rzeczy. Zwyczajnie jest to nieekonomiczne.
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

18 Lip 2018, 15:39

No tak ale nawet jak kupi auto z długim OC to dojdzie mu rekalkulacja i spora dopłata jak za młodego kierowce,niestety..

Swoją drogą wszelakie Punta bym sobie odpuścił,może i kupisz zdrowe ale będziesz miał ciężko sprzedać bo większość osób będzie Ci pisać z ofertami Panie dam 500zł czy 800zł no chyba że kupisz coś sprawnego technicznie i za te 2-3miechy oddasz na złom..

Jeśli nie przeszkadza Ci wygląd to jedna kobietka ode mnie z pracy sprzedaje takie coś [link do oferty na Olx wygasł] tylko nie wiem jak z przeglądem a OC wykupisz na 3miechy i masz spokój.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

18 Lip 2018, 15:43

Barol napisał(a):No tak ale nawet jak kupi auto z długim OC to dojdzie mu rekalkulacja i spora dopłata jak za młodego kierowce,niestety..

Mi się obyło bez tego i miałem zniżki poprzedniego właściciela, rata 300 zł :)
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

18 Lip 2018, 15:51

Ja tak teraz miałem z Cordoba OC przepisane do pażdziernika bez dopłat ale z Corsą rok temu już tak nie miałem i lepiej wyszło kupić nowe na siebie.
Barol
Awatar użytkownika

18 Lip 2018, 16:41

Barol napisał(a):Swoją drogą wszelakie Punta bym sobie odpuścił,może i kupisz zdrowe ale będziesz miał ciężko sprzedać bo większość osób będzie Ci pisać z ofertami Panie dam 500zł czy 800zł no chyba że kupisz coś sprawnego technicznie i za te 2-3miechy oddasz na złom..

Jeśli nie przeszkadza Ci wygląd to jedna kobietka ode mnie z pracy sprzedaje takie coś [link do oferty na Olx wygasł] ... 2dabfbe7a4
trochę hipokryzja, bo takie Punto jest trwałością/wytrzymałością blachy wobec Ka jak t-34 do drewnianego wychodka :mrgreen:

Od siebie [link do oferty na Olx wygasł] znam, jeździłem, jak za tą cenę zaj.biste auto. Jeśli komuś bardzo przeszkadza atrapa i błotnik w innym kolorze to we własnym zakresie można spokojnie pomalować, ale to pryszcz, bo blacha zdrowa :ok:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2004
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Centrum testowania silników Skody
    SKODA zainwestowała blisko 34 mln euro w nowe centrum testowania jednostek napędowych. To kamień milowy na ścieżce rozwoju Producenta. Nowa inwestycja marki polega na rozbudowie istniejącego już od 2008 roku Centrum Technologii ...
    Honda NSX
    Pierwsza generacja Hondy NSX była autem niezwykłym. Przełomowe nadwozie wykonane w całości z lekkiego aluminium, silnik V6 znajdujący się za plecami kierowcy i niezwykłe właściwości jezdne wywoływały zachwyt. NSX powróciło ...

18 Lip 2018, 18:03

Chce tylko zaznaczyć że jako jedyne PZU nie robi rekalkulacji jeżeli osoba która kupiła auto nie ma zniżek lub ma mniej niż poprzedni właściciel który to auto miał na siebie. Info 100 % pewne
Lukasz51
Nowicjusz

18 Lip 2018, 21:28

Dzięki za odpowiedź :)

Ogólnie zmniejszyłem próg, bo doszedłem do wniosku, że nie ma sensu aż tyle wpakować w coś co ma dosłownie turlać się (w tym także po jakichś polach) przez raptem dwa miesiące. Całkowicie zdaję sobie sprawę, że w tej cenie nic dobrego nie ma ;) Tak czy inaczej, chodzi o to, że te dwa miesiace ma wytrzymać, a potem i tak odsprzedaję. Niestety, kompletnie nie znam się na motoryzacji (ale na rowerach owszem, także w tej branży mogę doradzić :P) i nawet nie wiem na co zwrócić uwagę. Także jeszcze raz dzięki za odpowiedź, przeanalizuję i może się czegos nauczę :D

Ten Ford KA mnie zaciekawił. Chyba będę się kontaktować. Dzieki!

Co do OC. To i tak będzie na rodziców, także to nie problem dołożyć 300zł na pół roku.
detal
Nowicjusz

Auto: Poszukiwane

18 Lip 2018, 21:40

detal napisał(a):chodzi o to, że te dwa miesiace ma wytrzymać, a potem i tak odsprzedaję.
nie lepiej kupić bilet miesięczny?
detal napisał(a):nie znam się na motoryzacji (ale na rowerach owszem, także w tej branży mogę doradzić
to chyba pójdzie PW w tej sprawie :mrgreen:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2004

19 Lip 2018, 14:34

mike napisał(a):trochę hipokryzja, bo takie Punto jest trwałością/wytrzymałością blachy wobec Ka jak t-34 do drewnianego wychodka

o masz zapomniałem o tym :mrgreen:

Lukasz51 napisał(a):Chce tylko zaznaczyć że jako jedyne PZU nie robi rekalkulacji

PZU rekalkulacji nie robi owszem ale nie tylko oni,ja mam Cordobe ubezpieczoną w TUW i przepisali bez niczego na mnie.
Barol
Awatar użytkownika