Tani w utrzymaniu do 5-6tys

05 Lut 2014, 11:20

Części wcale nie są drogie,tym bardziej jeżeli zamawiasz je przez internet,na tym można zaoszczędzić,podobnie z sama dostępnością,nie ma raczej większego problemu.
KIMCarSerwis
Nowicjusz

Auto: BMW A6

06 Lut 2014, 01:24

A co sądzicie o tej astrze ? [link do Tablica wygasł] coraz więcej widze je w takiej cenie i to w sumie nawet atrakcyjna cena nie jest, bo widze rodzynki po 4 tyś nawet :D wynika na to że jeździła 10 lat na gazie, sprzedający mówi ze w trakcie przelączania na gaz lekko szarpnie, potem jest ok, czy to oznacza jakieś poważniejsze koszta, czy ten typ tak ma ? nigdy nie jeździłem autem z gazem, wiec była by to dla mnie nowość, a nie ukrywam ze przy silniku 1.6 gdzie spalanie bedzie troszke wyzsze to zasilanie LPG by sie przydalo :)

albo taka asterka : [link do Tablica wygasł]

własnie czytałem też o problematycznych silnika vw ( był też montowany w seatach ) 1,0, 1,4 i w sumie o o 1,6 tez czytalem, ze maja problemy z odma, zamarzal smok olejowy i wkoncu silnik sie zacieral .. Bo mam tez okazje kupic POLO 1.4 16v z 2001 roku, te po FL, tylko wyczytalem takie cyrki. Które silniki VW są bezaawaryjne pod tym wzgledem ?
qwerty9342
Nowicjusz

Prawo jazdy: 16 10 2009
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Opel Astra F
Silnik: 1.4
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1995

06 Lut 2014, 07:01

Ja bym sie bał kupić Astre II za mniej niż 6-7tysięcy i to jeszcze po 2000roku..
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

06 Lut 2014, 08:57

Astra II w tym budżecie nie wróży niczego dobrego.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

06 Lut 2014, 10:42

kurde, no troszke tanio to fakt, rozmawiając z gościem czemu tak tanio, to sie ździwił i powiedział że to normalna cena i że jest to golas, bez żadnych bajerów. I już nie wiem co robic .. Musze sie z pracy urwać i jechać zobaczyc :) Ogółem to takie auto co było 10 lat użytkowane na gazie to jest sens jeszcze brać ?

Macie może jakieś bliższe info które silniki VW z lat 1998-2002 są bezproblemowe ? Chodzi mi o zacierane się silnika poprzez brak smarowania ..

A może macie jakieś propozycje z serwisu tablica, albo allegro ? moze dajcie jakies linki co warto by zobaczyc do tych 6 tys, w miare nie starego i nie styranego życiem :D okolice Śląska, Bytom, Katowice, Ruda Śląska, Zabrze, Gliwice itp ;)

A co sądzicie o tym konkretnym accencie ? [link do Tablica wygasł]

Kurde astra mi sie rozlatuje, musze coś kupić, jak nie w tym, to w następnym tygodniu, bo w połowie lutego czeka mnie wyprawa na 2 koniec PL :D
qwerty9342
Nowicjusz

Prawo jazdy: 16 10 2009
Auto: Opel Astra F
Silnik: 1.4
Rok produkcji: 1995

06 Lut 2014, 13:27

W twoim przypadku duże prawdopodobieństwo, że wtopisz te pieniądze na jakiegoś trupa. Po pierwsze szukasz samochód za 6000, a masz wymagania jak za samochód co kosztuje 10 000. Weź odpuść te astry, albo dołóż ze 2-3 tysie. Druga sprawa. Nie kupisz nic dobrego z pośpiechem. Jak ja szukałem samochodów to zawsze ponad miesiąc schodziło.
Popatrz na Fiata Bravo/Brava. Za 6 tys spokojnie kupisz zadbaną sztukę z 2000/01 r.
grzegorzd92
Aktywny

Miejscowość: Małopolskie
Auto: Fiat Brava
Silnik: 1.2 82
Rok produkcji: 2000

06 Lut 2014, 13:38

Astre w tym budżecie odpuść. Zobacz jeszcze na Fiata Marea.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

06 Lut 2014, 20:20

Accent z linku wygląda na zadbanego tylko zastanawiają mnie nie równe szczeliny między maską a błotnikami.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

06 Lut 2014, 20:52

Po pytaniach autora tematu widać że średnio zna się na autach więc propozycje fiacika za 6k są troszku nie fer...tym bardziej że wszyscy doradzają jak nigdy by nie serwisowali aut i nie wiedzieli ile to kosztuje.

Autor tematau jeżeli ma tylko 6k to niech zejdzie z wielkości auta albo z rocznika będzie bezpieczniej i taniej oraz da mu mozliwośc uzbierania kaski na nowsze auto a po fiaciku to nie bedzie ani kaski ani samochodziku...

Teraz pewnie odezwą się optymiści w różowych okularach i udowodnią jaki jest fajny 20letni Fiacik który za 2lata bedzie warty tyle co rower...

Do autora tematu...

Jezeli nie znasz się to wybierz auto które nie wymaga wiedzy i się nie psuje...nie uprawiaj fikcji na zasadzie że kupie tanio i będzie tanio bo kupisz tanio i będzie drogo... mechanicy uzyją sobie na Tobie jak na łysej kobyłce której będą regularnie wmawiać że coś stuka i puka.

Widziałem że proponowałeś corollkę g6, colta, swifta te auta przejeżdżą 10fiatów zrobią to taniej i bez uzależnienia od mechaników.
Niby chciałeś kupic e11 g6 a nie lepiej poszukać zwykłej e11ki 1,4 która juz nie straci na wartości, mało pali i się nie psuje... Silenie się na jakieś specjalne wersje jak się ma mało kasy jest bez sensu.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe