Offro napisał(a):Żeby ta biała miała chociaż manualną klimę, jutro zadzwonię się zapytam, bo wizualnie bajka. Ale bez klimy nie kupię, już wystarczająco się nacierpiałem jeżdżąc autem bez klimatyzacji.
Koszt przeszczepu klimy z jakiegoś tdsa (tam często klima jest a samochody schodzą w cenie złomu) to koszt rzędu 1-2,5 tys zł na gotowo, zależy od tego kto robi robotę. Można też kompletować cały układ część po części ale to nie jest proste bo używki kupuje się w ciemno i nigdy nie ma pewności czy działa.
Najeździłem się w życiu e46, obecnie jeżdżę e34.
Oczywiście w e46 jest więcej elektroniki z racji wieku i przeważnie lepsze wyposażenie, klima elektryka itp. itd.
Jednak wyciszeniem, komfortem jazdy ani jakością nie może się po prostu totalnie równać z e34. Komfortem podróżowania zadbane e34 w kwestii zawieszenia, wyciszenia, hamowania czy układu kierowniczego nie ustępuję kilkanaście lat młodszym samochodom i przeważnie je przewyższa.
Fakt w Polsce ciężej o dobrze wyposażone wersje. Lecz w bajery typu elektryka wszelkiej maści można samochód tanio doposażyć. Z klimą jedynie będzie kosztowniej gdyby chciało się zamontować. Przerabiałem to w jednej z e30 a jak bym napisał ile taki zabieg kosztuje to i tak nikt nie uwierzy
![Szczęśliwy :D]()
Czysto użytkowo może lepiej będzie skusić się na e46, jak w grę chodzi jeszcze pasja i zamiłowanie do klasyków to można pomyśleć o e34.
Powinieneś się przejechać e34 by mieć rozeznanie i wtedy podjąc decyzję.
Skoro istotne jest dla Ciebie wyposażenie i komfort to możesz pomysleć o e39. Jednak utrzymanie będzie wyraźnie droższe. Luksus kosztuje.
Co do wrażeń z jazdy e34 o opinie możesz poprosić forumowicza adrianbokser, który nie dawno częściowo za sprawą tego forum stał się posiadaczem e34
Myślałeś może o oplu omedze? Samochód był wzorowany na bmw serii 5. Jakością wykonania, prowadzenia może trochę bmw ustępuje ale w większości przypadków ma lepsze wyposażenie od e34 i będzie tańsze w utrzymaniu od e46 czy e39.