REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
WRClover123 napisał(a):Ford Focus Mk1 lub Mk2 z dieslem.
Nissan Primera rocznik tak miej więcej 2005z LPG
jiGsaw napisał(a):E46 w sedanie lepiej wyciszone podobno od E34.
Offro napisał(a):Jeszcze zastanawiam się nad Audi A3 1.8T, nikt nie rozwinął tego tematu. Znajomy miał przez kilka lat, sprzedał rok temu za 11 tys. w idealnym stanie, a zachwalał sobie jak żadne inne auto. Teraz ma te nowsze A3, ale i tak mówi, że 8L jeździło mu się najlepiej. Jestem ciekaw jak z cenami części do tego auta, silniki podobno bardzo trwałe, trzeba tylko uważać na turbinę.
Krzychu napisał(a):Turbina też trwała ale jak jest zadbany silnik. Części łatwo dostępne i tanie ale jakość wykonania wnętrza trochę taka średnia.
łysy30 napisał(a):Minusem i to sporym jest spalanie - w BMW będzie pod tym względem dużo lepiej.
kirin88 napisał(a):Spalanie i dźwięk silnika... uturbione 1.8 Vaga nie zastąpi rzędowej szóstki BMW...
kirin88 napisał(a):Spalanie i dźwięk silnika... uturbione 1.8 Vaga nie zastąpi rzędowej szóstki BMW...
Offro napisał(a):Dlatego też mam cichą nadzieję na RWD, nawet, jeśli byłoby to E46 318i.
Offro napisał(a):Poza tym zależy mi na czymś co dobrze przyspiesza,
Offro napisał(a):Sądzę, sądzę. Ale to też zależy od punktu odniesienia. Na chwilę obecną auto którym się poruszam ma ok. 13 sekund do setki i mizerny moment obrotowy. Dla mnie przeskok nawet do 318i będzie czymś odczuwalnym, nie mówiąc o komforcie podróżowania. A nadal muszę mieć na uwadze, że zarabiam 1500 zł miesięcznie i co prawda jest to w całości na moje potrzeby, to i tak nie mogę sobie pozwolić na wyrzucanie 3/4 tego w auto.
mateo199214 napisał(a):uważam że kupowanie wiekszego silnika na moje trasy mija się z celem.