Tani w utrzymaniu za max 2 tys zł

30 Wrz 2010, 01:37

Ja bym brał tego Poloneza, 1.4 ma dobra opinie, ale pod warunkiem ze będzie to naprawde zadbany egzemplarz z małym przebiegiem. Koniecznie się przejedź, zgaś, zapal po kilku minutach znów. Jeśli ma LPG, to zobacz czy na benzynie nie gaśnie, inaczej pompa do wymiany, koszt z 500 zł. Jeśli ma wspomaganie, zobacz czy nie gaśnie, jak z wieksza predkością zrobisz ostry zakret. Ja tak mam nie wiem czemu. Szerokim łukiem unikaj silników 1.6. Uważaj tez na korozje, w polonezach szybko wychodzi.
Travis
Nowicjusz

Miejscowość: Gdańsk

30 Wrz 2010, 09:16

Golfa 2 pod względem awaryjności bym sobie odpuścił ,pod wzgledem blachy to jak najbardziej bra bym ,mam znajomego który jeździ golfem2 i jest on mechanikiem ,i mówi że żadnego samochodu nie zna tak na pamięć jak golfa2 ,bo co rusz sie psuje ,więc jak nie chcesz wkładac kasy w naprawy to ,albo polonez ,albo kadet.Opla Kadeta moge osobiscie polecic ,ponieważ mój sąsiad kupił kiedys za 900zł z gazem ,jeździł nim 3 lata tak konkretnie sporo codziennie (dopóki silnik nie padł ,bo miał dużo latek) ,ale był z niego baaardzo zadowolony ,naprawy proste ,czesci tanie ,a jedynie co w nim wymieniał to takie podstawowe czynnosci ,czyli oleje ,płyny ,kable WN i chyba tyle z tego co pamietam mówił ,jakieś większej wymiany nie miał napewno przez te 3 lata ,a jeździł duzo codziennie.

[ Dodano: 30 Wrzesień 2010, 09:19 ]
Ps : A tego kadeta odnowionego ,co podany był wyzej w linku to mysle ze naprawde warto wziąść ,widac efekty pracy ,i dość młody rocznik jak na kadeta .
peja09
Początkujący

Miejscowość: nibylandia

30 Wrz 2010, 10:16

Polonez z silnikiem 1.6 średnio spali minimum 10l lpg/100km.Golf II sie psuje?Bardzo ciekawe :roll: ja zazwyczaj słysze o nim dobre opinie no i wogóle nie będzie problemu z częściami bo są dostepne na co drugim szrocie i to za grosze.

zobacz tego [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

30 Wrz 2010, 15:13

Raczej Golf 2 lepszym wyborem ponieważ za jakieś 100zł, będziesz miał całą torbę części.Np: klamka z zamkiem i 2 kluczykami 18zł.
ax341
Początkujący

Miejscowość: Slask

30 Wrz 2010, 15:18

Raczej to jest wszystko kwestia ,jak sie komuś uda wtrafic ,moze wtrafic na egzemplarz co sie caly czas psuje a czasami nie
peja09
Początkujący

Miejscowość: nibylandia

30 Wrz 2010, 16:21

No wiadomo czasami można trafić ten wadliwy egzemplarz.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

30 Wrz 2010, 17:57

Mój kumpel też miał Golfa II 1.3 CL i to w ładnym stanie, pucował go, jeździł na zloty a i tak mu się sypał na potęgę aż w końcu stracił cierpliwość.
To po prostu stary samochód, jak chcesz nim jeździć to musisz się liczyć, że co chwilę trzeba coś będzie w niego zainwestować.
Wolałbym Tico.
Jasiek90
Stały forumowicz

Miejscowość: Zawichost
Prawo jazdy: 01 01 2001
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Chrysler PT Cruiser/Seat Arosa
Silnik: 2.4-152 KM/ 1.7 SDI
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2000

30 Wrz 2010, 19:17

Wiesz... mało który taki golf ma oryginalny, niski przebieg i bezwypadkową historię. Mój kumpel taki miał i prawie nic przy nim nie robił, a auto 20 lat.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

30 Wrz 2010, 19:18

Za 2 koła to szukałbym Peugeota 405. Ceny nie są astronomiczne, a w tej kwocie można znaleźć coś co jeszcze jeździ. W rodzinie był kombiak z gazem kupiony za 800zł i jeździł długo i nic mu poważnego nie dolegało, teraz ja mam za kwotę 1000zł i jest jeszcze lepszy. :mrgreen: Ma się to szczęście. :lol:
dervu
Zaawansowany

Miejscowość: Lublin
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Peugeot 106 XSi 16v
Silnik: 1.6 16v TU5J4
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1992

30 Wrz 2010, 19:28

Znajomy mojego ojca miał albo ma dalej Golfa II,1985r,bordowy,5drzwi,na czarnych blachach i jakbyście go zobaczyli auto jak nówka,sam jak go widziałem jakieś 3-4lata temu (byliśmy wtedy na długim weekendzie majowym u niego) to nie mogłem sie nadziwić że tak wygląda,jak znajde jego foto co wrzuce link bo naprawde rzadko spotykany już taki Golf.Wtedy mówił że już jakieś 10lat nim kula i praktycznie zero awarii a wszystko jak trzeba robi sobie przy nim sam.Kurde jakbym wiedział że sprzedaje to bym sie nawet nie zastanawiał tylko brał.
Barol
Awatar użytkownika