Tanie autko z gazem na dojazdy 2500/3000 zł

06 Sty 2011, 22:03

No tylko o Seicento w db stanie za tą kase będzie ciężko.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

07 Sty 2011, 14:13

Zgadza się, do Seicola musiałbym trochę jeszcze dorzucić, prędzej pewnie dostałbym jakieś Cinquecento, ale to auto odpada całkowicie z różnych względów ;p Ktoś wcześniej wspomniał o Tico - aż taki zdesperowany nie jestem, i jakoś nie cieszy mnie wizja jeżdżenia i czucia się jak sardynka w puszce ;p Espero, kuzyn ma od nowości 1.8 i sobie chwali, tylko mały szkopuł, strasznie dużo "chleje" paliwka, a gazu pewnie będzie łykać więcej jak "80-tka" , no i jak to Daewoo, co jakiś psują się jakieś denerwujące pierdołki. Co do Renówki 19, muszę przyznać, że nie myślałem w ogóle nad tym autkiem, ale wydaje się być niezłą alternatywą dla Niemców ;)
Jeżeli wszystko jest pod kontrolą, to znaczy, że jedziesz zbyt wolno.
Quba
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Nowy Tomyśl
Prawo jazdy: 01 10 2006
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Fiat Marea Weekend
Silnik: 1.9 JTD 110KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

07 Sty 2011, 21:46

No niestety wadą w większości Daewoo jest paliwożerność więc najlepszą opcją jest gaz.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

09 Sty 2011, 17:57

Dzięki wszystkim za pomoc, ale zakup autka muszę odłożyć niestety na bliżej nieokreślony termin (być może miesiąc,dwa,trzy?), znalazły się inne ważniejsze priorytety, do tego dochodzi wkrótce obrona pracy i brak czasu na wszystko :/ Także póki co, temat chyba można uznać za zamknięty ;)
Pozdro
Jeżeli wszystko jest pod kontrolą, to znaczy, że jedziesz zbyt wolno.
Quba
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Nowy Tomyśl
Prawo jazdy: 01 10 2006
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Fiat Marea Weekend
Silnik: 1.9 JTD 110KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Ekojazda dobra dla środowiska są też plusy dla kierowcy
    Szacuje się, że źródłem 60% zanieczyszczeń powietrza w centrach dużych miast jest transport. Do zmniejszenia tego problemu może przyczynić się ekojazda, przynosząca wymierne korzyści nie tylko w postaci redukcji emisji ...