Tanie auto do 2 tys okolice Poznania

02 Sie 2016, 17:17

Witam wszystkich :) Poszukuję auta do 2 tys zł o niskim spalaniu, taniego w utrzymaniu w okolicach Poznania. Ma on służyć głownie na weekendowe wyjazdy.

Na tą chwilę myślałem o następujących modelach:
Fiat Seicento, najlepiej z silnikiem 1.1
Daewoo Matiz
Fiat Punto I
ewentualnie Opel Corsa B, ale z silnikiem 1.4

Wiem, że w tych pieniądzach sztuki nówki nie kupie, ale podpowiedzcie mi co za takie pieniądze można zaakceptować, a jakie usterki ewidentnie dyskwalifikują auto?

Może możecie polecić jakieś inne ciekawe modele dostępne w tych pieniądzach lub być może konkretne oferty?

Będę wdzięczny za podpowiedzi ;)
Ostatnio edytowany przez filip555, 03 Sie 2016, 11:14, edytowano w sumie 1 raz
filip555
Nowicjusz

Auto: nie mam

02 Sie 2016, 18:13

Za te pieniądze nie patrz na konkretny model tylko przede wszystkim na stan,ja ostatnio kupiłem Fiata Uno 1.4 za 1400zł i mimo kilku wad jest ok :wink:

Zerknij na te linki:
[link do oferty na Olx wygasł]
[link do oferty na Olx wygasł] - było coś z przodem ale czego wymagać za takie pieniądze..
[link do oferty na Olx wygasł] - silnik bez szału ale do spokojnego przemieszczania się wystarczy,progi miał wymieniane więc trzeba sprawdzić jak to mniej więcej wygląda i jak wygląda podłoga.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

03 Sie 2016, 11:13

Dzięki za podpowiedzi.

Najbardziej spodobał mi się Suzuki Baleno, niestety szybko poszedł.

Corsa wydaje się ok, Uno sprzedaje mechanik, który go kupił od gościa, któremu odpadło koło i przyjechał na lawecie, twierdzi, że nim jeździł pół roku, ale nie przerejestrował.

Felicji trochę się boję, bo znam kogoś kto ma od nowości z salonu i bardzo często się psuje, ale teraz w internecie znalazłem i dobre opinie. Zastanawiam się trochę w tych Felicjach - jaki poziom korozji jest do zaakceptowania?

Ewentualnie z tych poniżej jak myślicie - co warto by obejrzeć?
[link do oferty na Allegro wygasł]
filip555
Nowicjusz

Auto: nie mam

03 Sie 2016, 15:12

Felicja niestety ma podatną blachę na gnicie ale jak kupisz z wmiarę zdrową budą to jeszcze pojeżdzisz.

Z Twoich linków najlepiej wygląda Seicento i jeśli faktycznie jest ok to dzwoń szybko i się umawiaj bo one schodzą lada dzień.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kia Niro Hybrid - test spalania
    Ten kompaktowy crossover jest jedynym w tym zestawieniu reprezentantem innego kraju niż Japonia. Oferowany od 2016 roku przez koncern Kia model Niro jest pierwszym crossoverem tej marki z napędem hybrydowym. W 2019 roku poddano ...