Tanie auto w eksploatacji i utrzymaniu.

28 Gru 2012, 10:36

Witam.
Tak jak w temacie widać poszukuję auta nie drogiego w utrzymaniu. Ogólnie jestem za dieslem, a benzynka tylko w gazie. Generalnie celuje w samochód który ma nie drogie części, jest przede wszystkim mało awaryjny i pali w granicach rozsądku. Nie chciałbym też nadmiaru elektroniki bo z tym zawsze są problemy, jak również sprzęgła dwu-masowe, pompo-wtryski itp. Ogólnie rozglądam się za Passatm b5 - jak sądzicie to dobry wybór? Sedan bądź kombi - to już nie gra większej roli, aby był wizualnie ładny. Jeżeli macie jakieś rady bądź pomysły co do innych marek to chętnie poczytam i zwrócę na nie uwagę. Kwota jaką mam do wydania to 14 tyś.
Z góry dziękuję
wojtek88
Obserwowany

Auto: Nie mam

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Uwaga, roboty drogowe!
    Jazda w strefie robót drogowych wiąże się z wieloma zagrożeniami, m.in. z powodu zmienionej organizacji ruchu czy ubytków w nawierzchni. Odpowiednia prędkość i zachowanie dystansu – o czym jeszcze powinni ...