Tanie auto - wielkie wymagania

25 Cze 2007, 20:02

Witam chciałem przeznaczyć na autko 10tyś zł i kupić sobie tanie w eksploatacji lupo, lub dynamiczne BMW 318 coupe 1993r (nie okularnik). Rozglądałem się jeszcze miedzy mercedesami ale jednak zdecydowałbym się na lupo ze wzgledu na koszty eksploatacji.

zdecydował bym się...
Niestety Się okazało że na autko będę miał około 5000zł :cry: . To będzie moje pierwsze auto kupione we wrześniu. Dodam że jeszcze się uczę i dostaje tylko rętę po rodzicach. Także potrzebne mi jak najtańsze (w eksploatacji) i najmniej awaryjne autko, no i wiadomo w miare dynamiczne abym nie zostawał w tyle za kolegami z Golf3, opel vectra, seat cordoba itp... . Bardzo mi się podobają starsze mercedesy w skórze ale zapewne one zadużo palą i opłaty za te silniki będą większe...

Proszę was o doradzenie mi komfortowego samochodu, a zarazem taniego w eksploatacji, dynamika silnika by się przydała ale wiadomo - nie wszystko naraz i nie w takiej cenie. Acha zapomniał bym bardzo mi się podobają wersje coupe.
np: [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł].
ministerpl7
Nowicjusz

26 Cze 2007, 09:39

:roll: Takie rzeczy to tylko w Erze... :lol:
Może na początek dokończ nauki, znajdź pracę na Wyspach i wtedy na pewno koledzy będą wąchać Twoje spaliny :wink:
... miłujcie swoich nieprzyjaciół...
czerepach
Aktywny

Miejscowość: Mosina

26 Cze 2007, 10:15

Hahaha! :lol: Pracę na wyspach!!! :lol: To było dobre!!! :lol: To już nie jest tak łatwo, jak 3 lata temu!!! Już rok temu nie było łatwo, a teraz to jest prawie nierealne :lol: A podobno w Polsce zrobiło się pełno miejsc pracy :twisted:
DFireCrow

26 Cze 2007, 16:22

przy takich wymaganiach to raczej nie licz na niskie koszty eksploatacji, troche chyba zanizyles stawke ale zycze milych poszukiwan. :)
misiek
Początkujący

Miejscowość: london,vw passat ,1.9 TDI 90KM

26 Cze 2007, 19:28

na innym forum doradzili mi:
Geo storm
Golf 2
honda civic 1.5
ministerpl7
Nowicjusz

26 Cze 2007, 22:06

:shock: Tylko Geo storm! Sam takiego mam i nie naprawiam nic od wielu lat... :wink:
czerepach
Aktywny

27 Cze 2007, 07:07

mi własnie sie podoba bardzo ale boje się że bedzie sie psuć mocno...
ministerpl7
Nowicjusz

27 Cze 2007, 07:38

:D No, to dobrą alternatywą będzie - myślę - jednak golf 2.
czerepach
Aktywny

27 Cze 2007, 13:48

ja tam pierwszy raz spotykamy sie z takim wynalzakim jak Geo Storm ale polecalbym ci honde civic 1,5.
Łukasz789
Aktywny

Miejscowość: Kraków

02 Lip 2007, 07:15

dlaczego właśnie 1.5 ? a co powiecie na CRX ??
ministerpl7
Nowicjusz

02 Lip 2007, 13:30

CRX dla jeszce początkującego kierowcy to jak jazda na bombie atomowej choć zależy od silnika. Auto jest bardzo lekkie i może sprawiać ci problemy zwłaszcza w zimie. Co do eksploatacji słyszałem że łapie je rdza? Ja bym wziął Civica albo golfa 2 na pewno cię nie zawiodą Crx jak jesteś pewien że dasz sobie rade
kociub
Początkujący

02 Lip 2007, 14:39

ja proponuje auto marki Audi 100 do 93r. w sedanie :)
koszt autka to ok 6000 tys. (z podstwaowym wyposazeniem) i silnikiem do 2.3 w benzynie(opcja z gazem)
Oplaty nie sa az tak wysokie jak sie wydaje ;) podpowiem, ze firma Ta cieszy sie dluga zywotnoscia silnikow spalinowych zarowno jak i dieslowych.
Osobiscie wole silnik w benzynie (opcja gaz) bo jest lepiej prowadzic oraz lepsze osiagi. W Dieslu natomiast mamy nie co gorzej... ale zalezy jak kto woli :)

moi rodzice posiadaja audi 100 Avant z silnikiem 2.3E pod maseczka jest 140 KM i sie jezdzi nawet nawet (autko jest w stanie wycisnac 110 km/h na DRUGIM biegu co sie wiaze z duzym wlewem paliwa do komor spalajacych)

Audi o poj. 2.3 spala ok 10 l paliwa na 100km (benzyny i gazu- zalezy kto jak ma wszytsko usawione ) CZYLI
1.) 10l benz. ~ 46zl/ 100km
2.) 10l LPG ~ 20-22zl/100km

Jednym slowem wlewac i jezdzic =)
Mam nadzieje ze pomoglem i rozjasnilem nieco temat?)

Pzdr.
DjCelebrate
DjCelebrate
Nowicjusz

02 Lip 2007, 21:09

to w sumie o tysiąc za dużo. Ja bym dalej namawiał cię na honde
kociub
Początkujący

02 Lip 2007, 21:16

ministerpl7, mozna takze sie targowac :) Ja podalem przykladowa juz wygorowana cene :)
DjCelebrate
Nowicjusz