Tankowanie gazu

26 Gru 2015, 17:10

Witam wszystkich. Dopadł mnie wczoraj taki problem z tankowaniem gazu a było to tak.Podjeżdzam pod dystrybutor z gazem,przychodzi pracownik stacji i zaczyna tankowanie.Licznik ledwo co się kręci prawie nie tankuje, wiec sie pytam mistrza czemu tak wolno idzie a on do mnie ze mam pełny zbiornik.Jest to nie mozliwe bo wiem ze gazu prawie nie ma ale podziekowałem zapłaciłem i odjechałem.Potem zrobiłem jeszcze jedno podejście i to samo mistrzu stwierdził pełna butla, po chwili wracając do domu brakło mi gazu.Teraz zgłupiałem butla jest pusta a gazu nie szło nabić. :shock: prosze o pomoc i z góry dziekuje.
rafal35
Obserwowany

Prawo jazdy: 10 10 2005
Przebieg/rok: 12tys. km
Auto: peugeot partner
Silnik: 1.4 benzyna/lpg
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Pickup
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1996

26 Gru 2015, 20:44

Problem siedzi raczej w wielozaworze, a dokładnie w pływaku - prawdopodbnie się zaciął. Wyjeździj gaz do samego końca i jedz do gazownika.
A tak na marginesie - zapoznaj się z tematyką działów na naszym forum i pisz tematy we właściwych tematycznie działach. Przenoszę.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

27 Gru 2015, 16:48

Nic innego nie będzie - zawieszony/opadniety pływak i pokazuje "pełny bak" czyli nie zatankujesz.. Przerobione kiedyś.. :ok:
silvo44
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Olkusz
Prawo jazdy: 01 09 1983
Auto: TOYOT YARIS III
Silnik: 1,0
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2011
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Summer Cars Party 2012 / relacja
    Summer Cars Party 2012 już za nami SCP powstało dzięki zaangażowaniu śląskich (i nie tylko) klubów motoryzacyjnych i jest największym zlotem tego typu w Polsce. To jedna z nielicznych okazji, aby zobaczyć tysiące zmodyfikowanych ...