Targi motoryzacyjne Detroit 2007

09 Sty 2007, 23:25

Witam,

W piątek 5 stycznia rozpoczęły się pierwsze targi motoryzacyjne w tym roku ;) Jest na nich sporo nowości jedną z nich jest Lancer evo X!
Auto będzie napędzane dwulitrowym, doładowanym silnikiem o mocy około 300 KM. Napędzany będzie oczywiście na wszystkie koła za pomocą układu S-AWC (Super-All Wheel Control). O właściwą trakcję będą dbały układy Active Yaw Control i Actice Steering.
Oto kilka zdjęć tego autka...
Pozdro. Kacper
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

10 Sty 2007, 01:25

Ehh... Marzenie. Duzo zmian wprowadzili od dawnych czasow w tym elitarnym samochodzie. Cieszy oko. Ciekawe tylko jak bedzie wygladal seryjnie produkowany. :)
Pozdrawiam,
Hammond
Hammond
Początkujący
Awatar użytkownika

12 Sty 2007, 16:06

widziałem ten model IAA w 05' we frankfurcie na żywo robi ogromne wrażenie , mam nadzieje że też tak wyjdzie w serii, gdzieś mam nawet zdjęcie . musze poszukać .
pozdrawiam
M.F.G.
Ryba
v-ride
Nowicjusz
Awatar użytkownika

12 Sty 2007, 16:42

Nie no wypas. Elegancko-sportowy wygląd. Bardzo mi się nadał :)
Pozdro.
arek_89
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Małopolska

12 Sty 2007, 20:25

A nie macie wrażenia, że nowe EVO jest ciut z przodu podobne do Martina DB9, a z tyłu to Alfy 156? :wink:
Poza tym..... boskie jest.:mrgreen:
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 20
Miejscowość: Kielce

16 Sty 2007, 10:01

Karson napisał(a):A nie macie wrażenia, że nowe EVO jest ciut z przodu podobne do Martina DB9, a z tyłu to Alfy 156? :wink:
Poza tym..... boskie jest.:mrgreen:

O mój Boze :shock: ! Faktycznie :D! Tak jak by pocieli alfe i db9 na pół i połączyli. Ale spostrzegawczość :o . Jestem pelen podziwu.
Pozdrawiam,
Hammond
Hammond
Początkujący
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Wolniej! - nie zawsze znaczy bezpieczniej
    Nadmierna prędkość należy do najczęstszych przyczyn wypadków drogowych. Czy jednak oznacza to, że im wolniej jedzie kierowca, tym lepiej? W wielu sytuacjach taka zasada się nie sprawdzi. Znaki określające ograniczenie ...

16 Sty 2007, 20:27

W każdym razie przód centralnie przypomina japońca, ale z tym tyłem od Alfy to się zgodze.
arek_89
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Małopolska

01 Lut 2007, 20:35

ciekawe czy będzie wersja TDI :D
Endrju
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 449
Miejscowość: Poznań

06 Lut 2007, 02:39

tył rzeczywiście bardzo podobny a co do przodu to może lekka inspiracja Db9 chociaż nie koniecznie ale poza tym fajne auto i to dosyć mocna zmiana w porównaniu do poprzednich wersji
piotrasgp
Nowicjusz

06 Lut 2007, 11:21

endrju napisał(a):ciekawe czy będzie wersja TDI :D

Tak tdi w japońcu napewno będzie :roll: , ciekawe ile czasu będzie trwało przekonać wszystkich że TDI jest tylko w grupie VAG (wyjątek Galaxy)

przepraszam ale już nie mogę jak czytam takie posty
M.F.G.
Ryba
v-ride
Nowicjusz
Awatar użytkownika