Tata indica 2008 gdzie kupić części zamienniki

24 Sie 2012, 23:05

Potrzebuje zakupić do taty indica glx 2008 takie rzeczy jak:
filtr powietrza
filtr kabinowy
filtr paliwa
filtr oleju
w cenach normalnych czyli nie astronomicznych mogą być zamienniki
Moje pytanie do osób które odczytają ten temat brzmi czy wie ktoś gdzie takowe części znajde (oprócz autoryzowanych punktów dilera gdzie są cholernie drogie) może pasują filtry z innych aut proszę o pomoc. (dodatkowo szukam maski do tata indica)
tata2008
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 01 2009
Auto: tata indica

15 Lis 2012, 16:13

Witam, mam ten sam problem, po gwarancji części tak drogę że strach. A poza tym w autoryzowanych serwisach to biorą 500zł za stanie samochodu na kanale.
I tak co udało mi się ustalić, ten model nie posiada filtra kabinowego. Filtr oleju wziąłem po przeglądzie będę szukał mam na wzór ale podobno pasuje od starej toyotki tylko nie wiem od której, poza tym filtr powietrza tak samo. Filtr paliwa możesz sam dobrać - wizualnie podobny do audi 80 1,6D, to jest cały filtr więc nie ma problemu jaki założysz aby gabaryty się zgadzały.
Poza tym daj znać na forum jak coś znajdziesz ja mam indicę w dieslu. Za każdą informację bardzo dziękuję.
bogdan
Obserwowany

Prawo jazdy: 15 08 1980
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Astra G
Silnik: 1,7 DTI
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi A3 e-tron ma 204KM i zużywa zaledwie 1,5l na 100 km
    Audi prowadzi intensywne prace nad elektryfikacją napędu przy pomocy hybrydowej techniki plug-in. Na tegorocznym Międzynarodowym Salonie Samochodowym w Genewie, producent zaprezentuje Audi A3 e-tron. Moc systemowa samochodu ...