TATA INDICA CHCE KUPIĆ CZĘŚCI GDZIE?

24 Sie 2012, 23:07

Potrzebuje zakupić do taty indica glx 2008 takie rzeczy jak:
maske
filtr powietrza
filtr kabinowy
filtr paliwa
filtr oleju
w cenach normalnych czyli nie astronomicznych mogą być zamienniki
Moje pytanie do osób które odczytają ten temat brzmi czy wie ktoś gdzie takowe części znajde (oprócz autoryzowanych punktów dilera gdzie są cholernie drogie) może pasują filtry z innych aut proszę o pomoc. (dodatkowo szukam maski do tata indica)
tata2008
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 01 2009
Auto: tata indica

25 Sie 2012, 06:59

Wiem tylko ,że któryś tam silnik Taty Indica bazuje na konstrukcji np. Fiata,idąc tym tropem można przypuszczać,że wszystko pozostałe podzespoły prócz budy bazują na czymś znanym,wystarczy tylko poszukać.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

25 Sie 2012, 12:42

dzieki za podpowiedz właśnie chodzi mi o to że jeżeli ktoś ma tate i dawał inne części to mógłby podpowiedzieć z czego będą pasować
tata2008
Nowicjusz

25 Sie 2012, 13:12

Na większości części znajdziesz jej symbol , oznaczenie kodowe producenta . Jeśli jest i jest czytelne to nic nie stoi na przeszkodzie aby zapytać pana Google. Być może znajdziesz odpowiedż na Swoje pytanie.
Nie odpowiadam na problemy na PW
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna

25 Sie 2012, 13:39

tata ma jedyne oznaczenie JEŻELI SPASUJE TO BĘDZIE OK
:|
tata2008
Nowicjusz

25 Sie 2012, 17:20

Bonifacy prawi dobrze,jak zwykle zresztą.Wystarczy tylko wykucać symbole części, no i problem z głowy.Ja byłem zaskoczny do ilu marek i silników pasuje mój filtr oleju,naturalnie tak jak radzi Bonifacy,czyli po wpisaniu symbolu danej części.(każdy producent ma swój symbol,ale produkt taki sam)
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Odśnieżarka? Zachowaj bezpieczny odstęp!
    Niskie temperatury i opady śniegu powodują, że na ulicach często pojawiają się odśnieżarki i posypywarki. Chociaż nie są pojazdami uprzywilejowanymi, zachowanie pewnych środków ostrożności przez innych uczestników ...
    Nocne przymrozki to zmora kierowców
    Nawet niewielkie przymrozki potrafią być zagrożeniem dla bezpieczeństwa jazdy. Zjawisko to może negatywnie wpływać na widoczność oraz zwiększać ryzyko poślizgu. Spadek temperatury powietrza poniżej zera może nagle skomplikować ...

25 Sie 2012, 18:21

PhantomASA1 napisał(a):Bonifacy prawi dobrze,......................Wystarczy tylko wykucać symbole części, no i problem z głowy

No nie zawsze się to sprawdza. Nie wszystkie numerki wchodzą , ale generalnie jeśli jest problem z ustaleniem części po marce szukam po symbolu jaki znajdę na elemencie . Taki tok postępowania dla zwykłego posiadacza ma jedną podstawową wadę , bo : najpierw demontaż, zakup i dopiero montaż . Kowalski chciałby inaczej : najpierw zakup , potem demontaż i montaż . Wróćmy jednak do rzeczonego TATY. Przeleciałem pobieżnie oferty znanych mi hurtowni i kicha ...........śladowe oferty . Gdyby kolega od Taty napisał więcej danych na temat posiadanego modelu , to coś więcej można by było glówkować. Indica Glx 2008 w katalogach nie występuje.
Nie odpowiadam na problemy na PW
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna