TD4 2002 - Kontrolka świec

06 Lut 2010, 17:40

Witam serdecznie. Potrzebuję pomocy. Mam problem z kontrolką świec żarowych. Nie zapala się w ogóle nawet na teście. Wymieniłem ostatnio świeczki wszystkie 4 były spalone i nic. Sprawdziłem czy dochodzi napięcie do świec dochodziło tylko wówczas wtedy jak wyjąłem wtyczkę od czujnika temp silnika tą na samym dole pod kolektorem ( wtedy włączył się wentylator a komputer wyświetlił mi błąd z byt wysokiej temp silnika ) Wszystkie błędy zostały wykasowane i przy -10 kontrolka nawet nie błyśnie - jest diodowa więc wykluczam raczej jej przepalenie. Samochód pali nie najgorzej tzn zakręci kilka razy i odpali, przy mrozach -20 miałem duży problem ( leje paliwo super gold na statoil ) raczej też nie powinno być problemu. Jak to ugryźć ? Czy świece mają jakiś oddzielny czujnik temperatury ? może jakiś przekaźnik ? Będe wdzięczny za każdą pomoc :sad:
niezlydawca
Nowicjusz

Miejscowość: Lublin

07 Lut 2010, 18:46

jak czytasz szchematy to powinno ci pomóc:
http://fotoo.pl/hosting-zdjec/2010-02/cb631a5f/ĺľarowe.jpg.html
pozdr
az td4
friluś1
Zaawansowany

Miejscowość: wrocław
Auto: LR Freelander
Silnik: td4 112kM
Paliwo: Diesel
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2005
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Światowy Zlot Citroenów 2CV
    Światowy Zlot fanów modelu Citroena 2CV zgromadził miłośników już po raz dwudziesty drugi. Odbył się on pod koniec lipca od 26 do 30 w portugalskim kurorcie Ericeira nad Oceanem Atlantyckim. Światowy Zlot 2CV ...