Jedna sprawa to to, że rzeczywiście nie znam dokładnego brzmienia przepisu na temat telefonu itd., ale moim zdaniem nie jestem jakimś pojedynczym wyjątkiem. Choćbym był świeżo po egzaminie na prawo jazdy(nie ważne czy teoria czy praktyka), to(nie łudźmy się) nie miałbym "wyrytych na blachę" wszelkich możliwych przepisów. Poza tym uważam, że chyba lepiej orientować się kiedy i co robić na drodze, kto ma pierwszeństwo przejazdu etc. niż "bawić się" w szczegóły kodeksu drogowego który miałem wystarczająco dobrze przedstawiony i omówiony na kursie prawa jazdy skoro mam "plastik"
Inna sprawa, to to, że Jak piszesz MotoAlbercik`u: "Ustawa Prawo o ruchu drogowym nic nie mówi o zestawach głośnomówiących." To dlaczego w programie "Uwaga pirat" na TVN TURBO co jakiś czas policjanci karzą kierowcę za używanie telefonu BEZ ZESTAWU GŁOŚNOMÓWIĄCEGO
![Question :?:]()
Moim zdaniem skoro policjanci za to wlepiają mandaty i
punkty karne , to "coś w tym jednak jest". I właśnie dlatego napisałem ten post, bo chciałem się dowiedzieć "co w trawie piszczy".
Chciałbym się dowiedzieć z tego forum, z założonego przeze mnie tematu. Ale obiecuję, że jeżeli się nie dowiem, to(nie wiem kiedy) sam napiszę odpowiedź na swoje pytanie. Może znajdzie się inna osoba poszukująca odpowiedzi na moje pytanie.
Pozdrawiam
![Wink :wink:]()