Temat Navi, dużo tego było, lecz...

02 Wrz 2010, 11:39

Panie i Panowie

Wiem, że temat podobny do innych, lecz....
Kompletnie zielony jestem w tym temacie, chodzi mi o zakup navigacji do ok 400 zł
- Zależy mi aby była bardzo dokładna mapa PL + sąsiednie państwa (ale to nie warunek)
- z możliwością aktualizacji mapy (nie wiem czy to konieczne ?)
- tryb pieszy (dużo jeżdżę na rowerze w dziczy, więc bateria dobra :)
- musi pokazywać jakieś ciekawe miejsca na mapie :)

bardzo proszę o poradę, navi do 400 zł, wyświetlacz pow. 4 cali

Będę wdzięczny za podpowiedzi, bądź wskazówki
Dodam że od rana przeglądam neta i aukcje, porównuję, analizuję
i mam teraz mętlik straszny, więc zdam się na Wasze propozycje
mesko
Nowicjusz

Miejscowość: Lubin

11 Maj 2011, 23:35

Ja polecam nawigację 5 cali od tego allegrowicza: Link był niezgodny z regulaminem forum i został usunięty
Jeszcze nigdy mnie nie zawiodła, a trochę kilometrów z nią nabiłem. Sam GPS należy do czułych, wgrana standardowo mapa Polski i Europy (przy czym testowałem tylko Polski i Słowacji) jest co najmniej dobra, sytuacje typu spóźnione / za wczesne skręć w prawo nie zdarzają mi się tak często jak to miałem z Mio pożyczonym od kumpla. Nawet kiedy przegapimy jakiś skręt nawigacja nie drze "zawróć" przez najbliższy kilometr, tylko od razu wyznacza nową trasę (Mio miał tak samo - tyle dobrego, szkoda tylko że kilka razy wywiódł mnie w czyjeś pole orne...).
Głośniczki dają radę, mówią głośno i wyraźnie, ekran też jest przejrzysty, nawigacja fabrycznie odblokowana.
A teraz wady...
Bateria jest dość słaba, w zasadzie polecam ją prawie cały czas trzymać w gnieździe zapalniczki, drugą poważną wadą jest długi okres czekania na przesyłkę, ja czekałem odrobinę ponad dwa tygodnie (wysyłka z Chin).
Tak czy inaczej uważam że nawigacja od użytkownika norpen007 jest godna uwagi.
Ostatnio edytowany przez arekk10, 11 Maj 2011, 23:46, edytowano w sumie 1 raz
arekk10
Nowicjusz

Miejscowość: Przemyśl
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Night Power Grand Prix 2012 - Olsztyn
    W Sobotę 26 maja Olsztyn zamienił się w nocną stolicę streetracingu. Kilkadziesiąt aut z kilkusetkonnymi silnikami ścigało się na ulicy Lubelskiej w Olsztynie obok Makro. Na NIGHT POWER Grand Prix chyba nikt się nie nudził. ...
    Toyota Corolla TE27 (1972–1974)
    To właśnie od niej zaczyna się wielka przygoda Corolli ze sportem. Pod maską lekkiego, ważącego zaledwie 855 kg nadwozia coupe ówczesnej Corolli TE27 zamontowano 115-konny silnik DOHC z Celiki. Ta wersja trafiła do ...