Temat rzeka - chwilówki

11 Maj 2016, 09:05

a czy oni oferują terminy dłuższy niż miesiąc? i czy w przypadku niespłacenia w terminie odsetki mnie nie zniszczą? :/
tysia87
Nowicjusz

Auto: Audi a4

11 Maj 2016, 12:12

chyba maks to dwa miesiące, ale to już zależy od firmy. wiadomo że odsetki będą ogromne, w końcu na tym zarabiają. możesz wejść sobie na sowę finansową i tam porównać oferty, zaznaczasz ile potrzebujesz i na jaki czas i wyskakują Ci dopasowane firmy
mrgrey
Początkujący
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 04 05 2013
Auto: nie mam

27 Maj 2016, 09:27

Zgadzam się, że można znaleźć pracę dorywczą. Jednak problem w tym, że przy takiej pracy nie od razu dostanę 1500 zł które potrzebowałem na gwałt. Wtedy wspomogłem się właśnie pożyczką lombardową, którą spłaciłem po tygodniu. Koszt niewielki, a i obaw zero, bo przecież to pożyczka pod zastaw.
Pistolecik
Początkujący
Awatar użytkownika

28 Maj 2016, 10:21

pracodawca nie da przecież wypłaty przed wykonaniem zadania, pracy więc jak ktoś potrzebuje pieniędzy to musi pierw pożyczyć a później spłaci jak np dostanie tą pracę dodatkową. Widziałem np wczoraj reklamę Wonga. Było coś wspominane o gwarancji najniższych kosztów pożyczki jak dobrze zrozumiałem reklamę. Wejdź na ich stronę i się przekonaj.
mazi88
Początkujący

Miejscowość: Kuźnia

20 Lip 2016, 13:45

co do Wongi to słyszałem nienajlepsze opinie :angry: sprawdzałem ostatnio z ciekawości różne oferty i czytałem regulaminy, faktycznie większość z tych pożyczek jest na 0% ale pod warunkiem że ze spłatą nie spóźnisz się ani minuty.
ogólnie szukając tych pożyczek znalazłem też porównywarkę też dobra opcja, bo od razu odsiejesz sobie te z oprocentowaniem.
tygrysek
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 08 07 2014
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: BMW E36
Silnik: 2.0 320i 150KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1994

27 Wrz 2016, 20:27

Ludzie, na dajcie się nabrać na chwilówki, ja bym absolutnie nie ryzykował, spłacać trzeba 3 razy więcej
maciek898
Nowicjusz

Auto: Nissan Juke
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
    Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...

02 Paź 2016, 23:28

Pod tym względem pożyczka z lombardu wydaje się bezpieczniejsza - nie zapłacisz za nią więcej niż zastawionym przedmiotem, w przypadku chwilówek można narobić sobie długów na ogromne kwoty.
Pistolecik
Początkujący
Awatar użytkownika

04 Paź 2016, 07:35

To wszystko powinieneś mieć zapisane w umowie pożyczkowej ;).
motii
Nowicjusz

Auto: Mercedes 250

20 Paź 2016, 11:01

Nie zdecydowałbym się na chwilówkę, jakoś nie są dla mnie wiarygodne.
miros
Nowicjusz

Auto: Opel Astra

08 Gru 2016, 10:57

Wiarygodne czy nie, najlepiej nie pakować się w pożyczki i kredyty.
smaur
Początkujący

Prawo jazdy: 15 10 1986
Auto: Volvo s 60

13 Gru 2016, 12:48

Jestem tego samego zdania, omijać to z daleka.
Maciek77
Początkujący
Awatar użytkownika

Auto: Toyota Corolla

13 Gru 2016, 14:50

W życiu trza być trochę ostrożnym.
smaur
Początkujący

Prawo jazdy: 15 10 1986
Auto: Volvo s 60

31 Sty 2017, 22:29

Jeśli ktoś już musi to niech korzysta z lombardów, ale najlepiej tych sprawdzonych z okolicy. Dotyczy to nie tylko lombardów, ale wszelkiego rodzaju firm związanych z finansami.
Pistolecik
Początkujący
Awatar użytkownika

09 Lut 2017, 12:52

Ja powiem tak, według mnie wszystko jest dla ludzi, nawet takie szybkie pożyczki, o których piszecie. Pierwsza zazwyczaj jest darmowa i jeśli oddamy w terminie to nic złego nam nie grozi (sprawdzone info), ale jeśli nie zachowamy ostrożności przy podpisywaniu umowy i pilnowaniu terminów to możemy wpakować się w kłopoty. Już nie mówię nawet o takiej sytuacji, w której ktoś bierze chwilówki na spłacenie innych kredytów itp.. Bo to już jest wyjątkowo niebezpieczne! :cry:
marioso
Nowicjusz

Prawo jazdy: 11 11 1988
Auto: BMW

15 Mar 2017, 11:03

Zawsze śmieszą mnie te tematy o chwilówkach, przestańcie to brać.
izabelazaczyk
Nowicjusz

Auto: Ford K