REKLAMA
Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Klawol napisał(a): wymieniłam termostat wlałam 3 l plynu no i temp niby ok ale nagrzewnica zimna rury też a płyn wspomagania ciepły czy to jest normalne?
Nie wspomagania tylko płyn w układzie chłodzenia.Klawol napisał(a):płyn wspomagania ciepły czy to jest normalne?
Prawdopodobnie układ jest jeszcze zapowietrzony. Przez nagrzewnicę nie przepływa płyn chłodzący dlatego nie nagrzewa jej i nie masz ciepłego powietrza jak włączysz ogrzewanie.Klawol napisał(a):nagrzewnica zimna rury też
Tu powinien sam się układ odpowietrzyć.Klawol napisał(a):A możesz mi powiedzieć jak odpowietrza się nagrzewnice?
Spróbuj odpalić zimne auto i ustaw ogrzewanie na maksa niech chodzi na wolnych obrotach. odkręć korek od zbiorniczka wyrównawczego i obserwuj czy nie ubywa płynu jak spadnie poniżej min. to dolej i obserwuj. Jak złapie temperaturę i otworzy się termostat może płynu trochę ubyć w szybki czasie. Poczekaj aż włączy się wentylator chłodnicy wtedy powinno być już wszystko odpowietrzone dokładnie. W między czasie obserwuj czy z kratek nawiewu leci coraz cieplejsze powietrze lub węże od nagrzewnic robią się coraz cieplejsze.Klawol napisał(a):No właśnie teraz osiąga 90 stopni ale rury i nagrzewnica są zimne dolałam płyn chłodniczy