Tempomat w Audi A6 C6

09 Mar 2019, 13:05

Witam mam Audi A6 C6 z 2004 roku Diesel 3.0. Ostatnio szukałem gdzie jest tempomat w tym aucie i czy wogóle jest. Pod rączką od kierunkowskazów nie znalazłem jednak rączki od tempomatu. Czy jest on gdzieś indziej? Jeżeli ktoś wie gdzie szukać to proszę o pomoc.
GrubyDzoló
Nowicjusz

09 Mar 2019, 16:31

GrubyDzoló napisał(a): Pod rączką od kierunkowskazów nie znalazłem jednak rączki od tempomatu. Czy jest on gdzieś indziej?
Tam powinien być i jeżeli nie ma to znaczy że go nie masz. W tym modelu tempomaty występował z manetką pod tą od kierunków po lewej stronie.
Zdjęcie
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

10 Mar 2019, 09:27

W takim razie albo poprzedni właściciel go załatwił, albo go nie było. Wydaje mi się to jednak dziwne bo kolega ma w golfie 4, a jest to starsze autko.
GrubyDzoló
Nowicjusz

15 Mar 2019, 08:52

GrubyDzoló napisał(a):W takim razie albo poprzedni właściciel go załatwił, albo go nie było
Jak by poprzedni właściciel go usunął to chyba musiałby wymieniać też obudowę kierownicy ale nikt o zdrowych zmysłach nie usunie tempomatu.
Moim zdaniem przy tym silniku i w tym modelu powinien występować w tamtych latach tempomat w standardzie.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

XVI Moto-Piknik Olsztyn Dajtki 2010 / relacja
    7 sierpnia na lotnisku Dajtki w Olsztynie odbył się XVI Moto-Piknik. Piknik trwał tylko jeden dzień i nie zabrakło na nim atrakcji. Oprócz największych imprez jak Eliminacje Mistrzostw Polski Car Audio i wyścigi na ...