Terenóweczka do 50-60tys.

07 Lut 2008, 20:10

Szukam terenóweczki lub SUVa do tej kwoty. Warunki samochód musi być 5 drzwiowy , będzie to samochód na wycieczki więc nie do użytku po mieście , tylko w dlugie trasy.Znalazłem koło mnie gościa co sprowadza tylko autka tego typu. Narazie ma dwa Range rovery jednego Grand cheerokiego ( w nowszej wersji) i trzy Nissany Terrano. Mówi że może będą dwa Maverici ale to top samo co Terrano. Ma jeszcze do sprowadzenia ze zdjęc dość ładnego ML270CDI, ale o tych smaochodach krążą różne opinie.I co opłaca sie coś z tego czy szukać czegoś innego tylko czego??? Kumpel powiedział mi ,ze mogę rozglądać sie za Mitsubishi Pajero w nowsze budzie czy to prawda??A co możecie mi powiedzieć o tym Range Roverze i ewentualnie o tym MLu???
astro007
Aktywny

08 Lut 2008, 13:37

Z ML do SUV-ów. :mrgreen:
Range Rovery super autka, Mavericki/terrano odradzam.
Jeepy omijaj z daleka.
Pajero w nowej budzie jest fajne, jak znajdziesz to też mozna brać.

Nie spodziewaj się, że terenówką po trasie będziesz śmiagał szybko. Jeśli zależy Ci na ilości miejsca oraz dynamice kup jakiegoś VAN-a.
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 20
Miejscowość: Kielce

08 Lut 2008, 15:51

Wiem że ML to SUV ale czy jest wart uwagi ??? Może źle określiłem temat chodzi o terenówkę lub SUVa do tys.Wiem ,że terenówka lub suVEm nie będę mógł jeździć szybko , ale te -km/h to chyba tak.no nawet wystawiony jest jeden z tych Range roverów a co jeszcze znalazłem to Kie sorento
Mysle tez na Mitsubishi Pajero PAJERO SPORT ,Toyota LAND CRUISER,Land Rover Discovery,Isuzu Trooper,SsangYong REXTON,Hyundai Terracan oraz nad ( ale on chyba raczej nie)Nissan X-Trail i Land Rover Defender

Jutro jade oglądac z kolegą:
http://motogielda.interia.pl/mitsubishi ... 55684.html
http://motogielda.interia.pl/mitsubishi ... 82852.html
astro007
Aktywny

08 Lut 2008, 18:37

Model Pajero jaki podałeś w linkach to solidna maszyna. Będziesz zadowolony. :wink:
Powodzenia w zakupie.

Odnośnie ML nie powiem nic. Po prostu nie wiem. Ale.... Pajero na pewno będzie lepsze. :mrgreen:
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

08 Lut 2008, 20:04

Jedno pytanko słyszałem ,że do tych samochodow nie ma części i trudno je zdobyć czy to prawda??? i na czym lepiej brać automat czy manual bo też ktoś mi mówił ,że automat nie nadaje sie do terenu.
astro007
Aktywny

09 Lut 2008, 00:12

Do terenu automat może być. Wiele osób upala autka z automatem i chwalą. Jest jeden problem. To auto nie nadaje się w teren! :mrgreen:
Szutry i dziurawe drogi ok ale zapomnij o błocie, wodzie itp.
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Motoryzacyjne Słowo Roku 2019
    Elektromobilność, suwak, a może hybryda? Przedstawiciele branży automotive po raz pierwszy w Polsce wybrali "Motoryzacyjne Słowo Roku" w plebiscycie przygotowanym przez sieć ProfiAuto. Wyniki pokazują, że miniony rok zdominowała ...

22 Lut 2008, 23:02

Wszystkie samochody Mitsubishi Pajero w nowej budzie do 60 tys. są wyjeżdżone dlatego chce dołożyć te 40-60tys. i kupić coś porządnego ale co ?Mam problem pomiędzy tymi dwoma jeden ma białą tapicerkę a drugi DVD na obydwóch rzeczach mi zależy tylko nie iem na co sie zdecydować.

[link do Gratka wygasł]
[link do Gratka wygasł]
astro007
Aktywny

23 Lut 2008, 21:02

Nikt za Ciebie decyzji nie podejmie. :wink:
Za 100tysi wybór jest już spory, może rozejrzyj się też wśród Land Cruiserów?
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

25 Lut 2008, 12:26

a X5?
michalmanu
Zaawansowany

Miejscowość: Silesia

11 Mar 2008, 12:03

mercedes ml 400 cdi moim zdaniem bylby bardzo dobrym rozwiazaniem.
zwlaszcza w takim dieslu.
stasiowski121

15 Mar 2008, 13:59

Szukam czegoś oszczędnego więc Toyota Land Cruiser 100 odpada silnik 400CDI też pewnie żłopie paliwo jak głupi.Ja takim samochodem robiłbym ok.20-40 tys. rocznie więc nie mało i nie dużo ale oszczędność sie liczy.A o bMWX5 słyszałem negatywne opinie.
astro007
Aktywny

15 Mar 2008, 20:33

jak bedziesz wariowal na drodze to kazdy ci duzo spali. a ten przy w miare normalnej jezdzie wiecej niz 14 ci nie wezmie gwarantuje.
stasiowski121

15 Mar 2008, 21:08

astro007 napisał(a):.A o bMWX5 słyszałem negatywne opinie.

Jakie negatywne?
Chętnie się do nich ustosunkuje.
aha i czy były to opinie właścicieli?
michalmanu
Zaawansowany

Miejscowość: Silesia

20 Mar 2008, 14:45

Na twoim miejscu pomyślał bym o nissanie patrolu 2.8 lub 3.0
Diablos
Początkujący

Miejscowość: Jaroszowa

20 Mar 2008, 20:53