Terenówka do 15 tys zł

05 Sty 2010, 19:42

textor2 napisał(a):Ja mam 242. Była stosowana najczęściej z silnikiem 4,0 w wersji Laredo. W Limited chyba rzadko. Laredo to z jednej strony wersja uboższa, ale bardziej terenowa z dodatkowymi osłonami pod bakiem i reduktorem. Mój wogóle jest trochę kombinowany. To Laredo z przekładanymi elementami od limiteda(skóry, alektryka itd).

a te 249 są bardzo awaryjne i czy jest duża różnica w spalaniu i ile taka wiskoza wytrzymuje w GC bo słyszałem że jest strasznie droga I tak szczerze to denerwuje mnie nim nawracanie bo 249 trochę go naciąga przy pełnym skręcie ale można się przyzwyczaić .
piotrekk1984
Nowicjusz

Miejscowość: Przemyśl

05 Sty 2010, 20:04

Z awaryjnością chyba nie jest tak źle, ale w kilkunastoletnim aucie wiskoza jest już najczęściej wykończona. Nie jestem jednak specjalnie zorientowany.

/edit by Karson/ - informacje jakie skasowałem proszę podawać na pw (regulamin) :wink:
Ostatnio edytowany przez textor2 05 Sty 2010, 22:02, edytowano w sumie 2 razy
Obecnie
Jeep ZJ'95 LPG + 4" MT32"
textor2
Początkujący

Miejscowość: Z lasu

05 Sty 2010, 22:06

wisko nie jest drogie, nie trzeba przecież kupować oryginału. podróbek teraz masa jest dostępna.

poza tym stan wisko można łatwo sprawdzić - jeśli na zimnym silniku wiatrak ciężko się kręci (stawia opór), tzn że jest w dobrej kondycji :wink:
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 20
Miejscowość: Kielce

05 Sty 2010, 22:19

Karson napisał(a):wisko nie jest drogie, nie trzeba przecież kupować oryginału. podróbek teraz masa jest dostępna.

poza tym stan wisko można łatwo sprawdzić - jeśli na zimnym silniku wiatrak ciężko się kręci (stawia opór), tzn że jest w dobrej kondycji :wink:
łunie mówio o wisku w reduktorze :mrgreen:
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

05 Sty 2010, 22:23

pocieszny napisał(a):
Karson napisał(a):wisko nie jest drogie, nie trzeba przecież kupować oryginału. podróbek teraz masa jest dostępna.

łunie mówio o wisku w reduktorze :mrgreen:

ło karwa.. toż do SUV-ów ten temat muszę przenieść :mrgreen:
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 20
Miejscowość: Kielce
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Raport: Fakty i Mity rynku samochodów używanych
    Rynek samochodów używanych w Polsce od lat cieszy się ogromnym zainteresowaniem. W 2024 roku zanotował znaczące ożywienie, osiągając najwyższy poziom aktywności od 2021 i wzrost o 31% w porównaniu do 2023. Wybór ...
    Nissan NV200 - TAXI na ulicach Barcelony
    Nissan zaprezentował 22 listopada model NV200 oraz koncepcyjny pojazd e‑NV200 jako taksówkę miejską nowej generacji, przygotowując grunt dla pojazdów zeroemisyjnych w Hiszpanii i zapowiadając dalszy dynamiczny ...