Terenowka do 35tys

01 Wrz 2010, 17:10

Przeczytaj sam swoje posty ze zrozumieniem, prędzej szkoda czasu, niż przerażać się ich rozciągłością. Napisałeś Subaru z symetrycznym AWD, dlaczego akurat Subaru? Dlaczego z góry założyłeś, że autor jest nieogarnięty i nie wie co to terenówka/teren?
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

01 Wrz 2010, 18:13

Nic nie zakładałem, poprostu oczekuje że autor dokładniej określi swoje preferencje. Dlaczego Subaru ? Bo ma właśnie symetryczny stały napęd na obie osi. A to najlepsze rozwiązanie napędu na śliskie oblodzone drogi. (nie mówimy tu o jeździe w ekstremalnym terenie) To za mało ? A kto tu jest nieogarnięty i zielony w temacie aut terenowych to widać drogi jiGsaw.
AreBie
Aktywny

Miejscowość: NML

01 Wrz 2010, 21:32

No dobrze, ja jednak trzymam się tego, że teren to cięzkie warunki, a nie polna dróżka. No i musi być blokada różnicówki oraz spory prześwit.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

01 Wrz 2010, 21:49

Większość nieprzerabianych aut nie ma blokady mechanizmów różnicowych. Jeśli przód jest dopinany "na sztywno" (wiekszość aut) to taka blokada międzyosiowa nie ma racji bytu ;-). Blokade miedzyosiową ma np Disco, Pajero II z SS, Niva ale one mają stały napęd na 4 koła. A blokady w mostach mają auta profesjonalnie przygotowane do ciężkiego terenu. Seryjnie wszystkie blokady miał tylko MB G i HDJ80 no i GR , ale tam było tylko LSD z tyłu(może jakieś auto przeoczyłem) W większości przypadków wystarczy 4x4 + dobra opona. Trzeba mieć troche pojęcia jak chce się o czymś pisać ;-)
AreBie
Aktywny

01 Wrz 2010, 21:53

Poczekajmy na wypowiedź autora wobec tego, niech Ci będzie.
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

01 Wrz 2010, 21:58

Hmmm... czy to nie jest brak argumentów przez przypadek, a podobno to My ich nie mamy ?
AreBie
Aktywny