Witam, zwracam się z pytaniem jakie auto
4x4 polecacie do 18 tyś. W ciągu roku robię średnio ok 20tyś km. Autem zamierzam ciągnąc przyczepę dmc 2000kg i używać do codziennej jazdy typu sklep praca. Z racji że zraziłem się kiedyś do diesla szukałem tylko benzyny/gaz jednak wiem że pewnie lepszym "holownikiem" byłby diesel, więc kwestia czy opłaca się w moim przypadku biorąc pod uwage ile jeżdże i że są to raczej krótkie dystanse rozważać jakiego diesla? A tych chyba więcej do wyboru
Moimi propozycjami jakie do tej pory wymysliłem to kia sorento. 3,5 v6 odpowiada mi bardzo, natomiast prawie wszystkie to automaty. Pytanie czy automatych w tych autach były jakoś specjalnie wadliwe? Dobry automat nie jest zły, ale czy do holowania przyczepy się nada?
2.5 crdi znalazłbym w manualu ale o silnikach słyszałem że podatne na dieslowskie usterki. Czy to prawda że 170km były już mniej awaryjne?
Podobny do sorento jest hyundai terracan ale tutaj już tylko diesel 2.9 i chyba z podobnymi opiniami co diesel sorento.
Znalazłem też oferte ssangyoung rexton opcja albo 2.7diesel albo 2.3 benzyna, podobnie jak ML o którym właśnie wspominam. Tylko jak to wkońcu jest z tym ML jest dobry i bezawaryjny czy nie?
Prosze o jakieś porady abym mógł sie skupić na jednym aucie a nie na każdym. Nie wiem już sam czy mniejszym złem będzie kupno diesla w manualu czy benzyny z automatem
![Nie rozumiem :unsure:]()