Termiczna osłona na rure wydechową

01 Gru 2009, 18:10

Witam. Potrzebuję porady na temat osłony, która jest między rurą, a budą samochodu.

Chodzi o to, że osłona mi stuka, chciałem kupić nową, ale mechanik powiedział, ze to nie jest potrzebne, a to tylko zbędny wydatek. Czy ktoś mógłby mi poradzić, czy konieczne jest kupowanie tejże osłony? czy mogę ją po prostu odczepić?
Prosimir
Nowicjusz

Miejscowość: Łisznajs
  • 02 Gru 2009, 00:03

a nie lepiej przymocowac ta stara oslone . ja zawsze gdy puka robie malutka dziurke w karoseri i wkrecam blachowkreta i jest spokoj..lepiej zeby oslona bylo . bo gdy jej nie bedzie to moze sie robic znacznie cieplo w samochodze.
    turboplus
    Początkujący

Miejscowość: przbyszow

02 Gru 2009, 08:33

osłona jest tak wyciugana, ze się nie da niestety. gdy przymocuję ją, to zaraz robi się to samo i stuka znów
    Ostatnio edytowany przez Prosimir, 03 Gru 2009, 08:30, edytowano w sumie 1 raz
    Prosimir
    Nowicjusz

Miejscowość: Łisznajs

02 Gru 2009, 21:08

Jeżeli nie byłaby potrzebna,to by jej nie montowali...
    Raczej jest potrzebna - bez niej może ci się przegrzewać np. maska - od rury wydechowej leci dość gorące powietrze.Mogą ci się też stopić lub zwęglić inne elementy będące w pobliżu kolektora.Lepiej kup sobie nową i ją przykręć.Przeciez nie kosztuje ona aż taki wielki majątek...
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
      Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
      Limitowana wersja Mazdy3 MPS
      Mazda Motor Poland wprowadza specjalną wersję modelu Mazda3 MPS, która jest już w ofercie salonów sprzedaży w całej Polsce. Oferta obejmuje 10 egzemplarzy Mazdy3 MPS. Mazda3 MPS została wzbogacona o nowe elementy ...